«Εμφύλιος» στην Ανόρθωση για την κράτηση Αν. Παντελή

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008 10:27
UPD:11:59
A- A A+

Σε κλίμα έντασης διεξήχθη ο χθεσινοβραδινός αγώνας της Ανόρθωσης με τον Ατρόμητου Γεροσκήπου (νίκη της εκπροσώπου της Κύπρου στο Τσάμπιονς Λιγκ με 3-0), καθώς οργανωμένοι οπαδοί της Ανόρθωσης φώναζαν συνθήματα υπέρ του προέδρου της ομάδας Ανδρέα Παντελή και του προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια, και εναντίον των επτά μελών του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία κατήγγειλαν τον κ. Παντελή για υπεξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τα ταμεία του συλλόγου.

Μάλιστα, όπως μετέδωσαν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ανόρθωσης, Αντώνης Δημητρίου, αποχώρησε από το γήπεδο 15 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα, επειδή υπήρχαν πληροφορίες ότι οργανωμένοι οπαδοί θα κινούνταν εναντίον του.

Στο πλευρό του προέδρου Αν. Παντελή τάχθηκε ο προπονητής της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «είναι απίστευτο ότι ο Ανδρέας Παντελή, ένας άνθρωπος που έσωσε τόσους από τη φυλακή... να βρίσκεται τώρα ο ίδιος στη φυλακή». Ο κ. Κετσπάγια σημείωσε ότι η Ανόρθωση οφείλει μεγάλο μέρος της επιτυχίας της στον Ανδρέα Παντελή έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της Ανόρθωσης και του αφιέρωσε τη χθεσινοβραδινή νίκη της ομάδας.

Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης υπεβλήθη χθες σε ανάκριση από τις αστυνομικές αρχές της Λευκωσίας για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 420.000 ευρώ από τα έσοδα της συμμετοχής της ομάδας στο Champions League. O κ. Παντελή κατέθεσε σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων των οποίων κατηγορείται πως καταχράστηκε και αργότερα οδηγήθηκε εκ νέου στα κρατητήρια, όπου θα παρέμενε μέχρι σήμερα, οπότε λήγει το διάταγμα τριήμερης κράτησής του.

Τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της Ανόρθωσης ζητούν να επιστραφούν τα χρήματα που καταγγέλλεται ότι υπεξαίρεσε ο Ανδρέας Παντελή και παράλληλα να παραιτηθεί από την προεδρία του συλλόγου, με αντάλλαγμα να αποσυρθούν οι καταγγελίες σε βάρος του.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι το συνολικό ποσό που λείπει από το ταμείο της Ανόρθωσης ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ η αρχική καταγγελία αφορούσε ποσό 420.000 ευρώ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας Αλέξανδρος Αλεξάνδρου υποστήριξε ότι σύμφωνα με στοιχεία που έχει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανόρθωσης, από τα ταμεία της ομάδας λείπουν 1.300.000 ευρώ, που προέρχονται από εισπράξεις και εισφορές στο σωματείο.

Την ίδια ώρα ανώτερος αξιωματικός του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στο Αρχηγείο της κυπριακής Αστυνομίας δήλωσε ότι οι έρευνες θα επεκταθούν στο εξωτερικό ύστερα από νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες στο εξωτερικό σχετίζονται με επενδύσεις που έγιναν σε βαλκανική χώρα.

Ο ίδιος αξιωματικός ανέφερε ότι υπό το φως των νέων εξελίξεων, η αστυνομία προσανατολίζεται στην προσαγωγή του Ανδρέα Παντελή ενώπιον του δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του, που λήγει σήμερα.

Σχολιάζοντας πληροφορίες ότι γίνονται διαβουλεύσεις για να αποσυρθούν οι καταγγελίες, αν επιστραφούν τα χρήματα στο σωματείο, ο ίδιος αξιωματικός είπε ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτε για την Αστυνομία, η οποία θα συνεχίσει τις ανακρίσεις και θα παραδώσει το φάκελο στον Γενικό Εισαγγελέα, προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης.

Τέλος, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ανόρθωσης Αντώνης Δημητρίου γνωστοποίησε ότι 13 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας, στην προχθεσινή σύσκεψή τους, αποφάσισαν την αφαίρεση των διοικητικών εξουσιών από τον Πρόεδρο του σωματείου.

Όπως υποστήριξε, αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η φυλάκιση του Ανδρέα Παντελή, αλλά η αποκατάσταση του κλίματος στην Ανόρθωση και η επιστροφή των χρημάτων που λείπουν από τα ταμεία του Σωματείου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις