Ινδία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Μαχαράστρα

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008 10:51
REUTERS

A- A A+

Την παραίτησή του υπέβαλε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 183 άνθρωποι, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του κρατιδίου Μαχαράστρα, Βιλασράο Ντεσμούκ, μέλος του κυβερνώνοντος κόμματος του κογκρέσου στην Ινδία.

«Προσφέρθηκα να παραιτηθώ», δήλωσε ο Ντεσμούκ στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι αναμένει τους κομματικούς ηγέτες να λάβουν την τελική απόφαση.

Την ίδια ώρα, ο Ρ.Ρ. Πατίλ, αναπληρωτής πρωθυπουργός της κρατιδιακής κυβέρνησης στη Μαχαράστρα, ο οποίος είναι και υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, παραιτήθηκε σήμερα στον απόηχο των πολύνεκρων επιθέσεων.

Ο Πατίλ δεχόταν έντονες πιέσεις να παραιτηθεί μετά την δήλωσή του ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη ήταν «επουσιώδες γεγονός».

«Σε μια μεγάλη πόλη όπως η Βομβάη, περιστατικά σαν αυτό συμβαίνουν συχνά», δήλωσε ο Πατίλ το Σάββατο στους δημοσιογράφους.

Ο Πατίλ ανήκει στο Εθνικό Κόμμα του Κογκρέσου.

Η παραίτηση του Ρ.Ρ. Πατίλ ακολουθεί εκείνη του υπουργού Εσωτερικών της χώρας Σιβράζ Πατίλ, χθες Κυριακή καθώς έχει ξεκινήσει η αναζήτηση ευθυνών για την πρόσφατη τραγωδία.

Και οι δύο παραιτήσεις των Πατίλ έρχονται την ώρα που προκύπτουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι πληροφορίες των μυστικών πληροφοριών για πιθανή επίθεση στη Μουμπάι από θαλάσσης δεν είχαν ερευνηθεί επαρκώς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή