Δ. Αβραμόπουλος: Ο Κ. Καραμανλής θα είναι και πάλι υποψήφιος και εμείς κοντά του

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008 14:37
UPD:15:37
A- A A+

«O πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα είναι και πάλι υποψήφιος και εμείς κοντά του», τόνισε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αφορμή τα σενάρια περί διαδοχής στη ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι «θα πρέπει να κοπούν οι ορέξεις όλων».

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο κ. Αβραμόπουλος έθεσε θέμα εκλογής του αρχηγού από τη βάση της ΝΔ: «Εγώ ήμουν πάντα υπέρ των ανοιχτών κομμάτων και συνεπώς υπέρ της ανοιχτής εκλογής των ηγετών τους». Παράλληλα όμως, δήλωσε ότι μένει μακριά από τα σενάρια διαδοχής και ότι «ο Κώστας Καραμανλής έχει αποστολή να επιτελέσει και θα βοηθηθεί να τη φέρει εις πέρας».

Σήμερα σε συνέντευξη Τύπου μετά την υπογραφή, για πρώτη φορά Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, έκανε λόγο για απόπειρα εμπλοκής του ονόματός του σε σενάρια διαδοχολογίας σημειώνοντας:

«Από την ώρα που κάποιοι επιχείρησαν να εμπλέξουν το όνομά μου σε σενάρια διαδοχολογίας έκρινα σκόπιμο και σωστό να το ξεκαθαρίσω αμέσως και το έπραξα. Και για να μην νομίζετε ότι αοριστολογώ, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στα πρακτικά της Βουλής. Προχθές, ο κ. Κακλαμάνης (σ.σ. Aπόστολος), ονομαστικά αναφέρθηκε και εισέπραξε και μία εξήγηση. Αυτή η ιστορία έχει λοιπόν τελειώσει και έχει ξεκαθαρίσει».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, αρκέστηκε να πει πως ασχολείται με τους υπουργούς σε ό,τι αφορά θέματα της αρμοδιότητάς τους, ενώ κληθείς να σχολιάσει δήλωση του γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Ζαγορίτη, περί ανασχηματισμού, επανέλαβε ότι το θέμα του ανασχηματισμού είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή