Κ. Χατζηδάκης: Σίγουρη η αποκλιμάκωση στις τιμές του ρεύματος – Θα κατονομάζονται όσοι κάνουν «μαγκιές»

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2022 16:59
UPD:17:01
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Περιμέναμε δραστική παρέμβαση από την ΕΕ, η ΕΕ δεν κινήθηκε με τις ταχύτητες και την αποτελεσματικότητα που όλοι θα ευχόμασταν, και γι’ αυτό θα κινηθούμε σε εθνικό επίπεδο» ανέφερε ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με τα μέτρα στήριξης στους πολίτες, όσον αφορά τις υπέρογκες επιβαρύνσεις από τους λογαριασμούς ρεύματος.

 «Θα ήταν προτιμότερο να πάρουμε χρήματα από τις Βρυξέλλες παρά να παίρνουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό» πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

 Ο υπουργός εκτίμσησε ότι στις τιμές του ρεύματος θα υπάρξει σίγουρα αποκλιμάκωση, ενώ έκανε γνωστό πως αναμένονται ποινές και δημοσιοποίηση ονομάτων για όσους αισχροκερδούν σε προϊόντα και υπηρεσίες.

 Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι λάθος να παρουσιάζονται διάφοροι μάγοι και ταχυδακτυλουργοί και να λένε ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, παντού στην Ευρώπη, εκείνοι εδώ στην Ελλάδα έχουν μαγικές λύσεις να εξαφανίσουν το πρόβλημα με ένα σφουγγάρι.

Δήλωσε επίσης ότι αναμένεται σχετική αποκλιμάκωση και σε ότι αφορά στις τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες. «Η κυβέρνηση έχει τους μηχανισμούς να παρακολουθεί να κάνει συγκρίσεις να επιβάλλει ποινές και να δημοσιοποιήσει ονόματα. Θα κατονομάζονται αυτοί που κάνουν μαγκιές, έχει ψηφιστεί αυτό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή