Αλ. Αλαβάνος: «Γραβατωμένοι υπουργοί με ποινικές ευθύνες κυκλοφορούν ελεύθεροι»

«Σκάνδαλο με διαχρονικό και δικομματικό χαρακτήρα το Βατοπέδιο»
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008 15:49
UPD:16:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Βολές κατά «ρασοφόρων ιερωμένων» είτε της Μονής Βατοπεδίου είτε της Μονής Τοπλού αλλά και υπουργών, χωρίς να τους κατονομάσει, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, με αφορμή συζήτηση της ΚΟ για το σωφρονιστικό σύστημα. Υποστήριξε ακόμη πως σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή «αναδεικνύεται το μέγεθος του σκανδάλου του Βατοπεδίου και ο δικομματικός και διαχρονικός χαρακτήρας του».

Πιο αναλυτικά, χαρακτήρισε απαράδεκτο να βρίσκεται στη φυλακή μία κοπέλα για κλοπή κινητού τηλεφώνου «και την ίδια στιγμή ρασοφόροι ιερωμένοι είτε από το Βατοπέδιο είτε από τη Μονή Τοπλού, να έρχονται να καταληστεύουν τεράστιας αξίας δημόσια περιουσία και να "καθαρίζουν" με κάποιες προσωρινές επιπλήξεις του Πατριάρχη».

Α. Αλαβάνος για Βατοπέδιο: Εχουν και οι δύο ευθύνες

Α. Αλαβάνος για Βατοπέδιο: Εχουν και οι δύο ευθύνες

Συνεχίζοντας χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτο «να βρίσκονται στις φυλακές υπερήλικες, ανάπηροι, επειδή χρωστάνε στο δημόσιο 700 ευρώ και να κυκλοφορούν, χάρη στο νόμο που υπάρχει, ελεύθεροι γραβατωμένοι υπουργοί, οι οποίοι έχουν ποινικές ευθύνες για την απώλεια τεράστιων πόρων οι οποίοι ανήκουν στο Δημόσιο».

Ο κ. Αλαβάνος κάλεσε ακόμη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «να κάνουν ο ένας τον εισαγγελέα στον άλλο, δίνοντας στη δημοσιότητα μια αίσθηση πνεύματος και ηθικής, όταν έχουν και οι δύο ευθύνες και δεν κάθονται να τις αναστοχαστούν. Το μεν ΠΑΣΟΚ για την έναρξη της απώλειας της δημόσιας περιουσίας, η δε Ν.Δ. για την κλιμάκωση με τις ανταλλαγές, η οποία έγινε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή