Θετικός στον κορωνοϊό ο Μπλίνκεν

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2022 09:30
UPD:09:31
REUTERS/POOL
A- A A+

Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αντιμετωπίζει «ήπια συμπτώματα», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις. Ο Μπλίνκεν δεν έχει συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για αρκετές ημέρες, πρόσθεσε ο Πράις. 

Το θετικό τεστ του Μπλίνκεν ήρθε την Τετάρτη το απόγευμα μέσω εξέτασης PCR. Αναμενόταν να εκφωνήσει μια σημαντική ομιλία για την Κίνα την Πέμπτη, αλλά ο Πράις δήλωσε στο POLITICO ότι η ομιλία έχει αναβληθεί. 

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον πραγματοποιήθηκαν μεγάλες εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες συνδέονται με το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, στο οποίο παρευρέθηκε ο Μπλίνκεν, ο οποίος ακολουθεί επίσης ένα «φορτωμένο» ταξιδιωτικό πρόγραμμα τις τελευταίες εβδομάδες.

Αρκετοί κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, μεταξύ των οποίων η αντιπρόεδρος Καμαλα Χάρις, ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν και η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή