Στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεναγήθηκε το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2022 15:42
UPD:15:42
George Broussalis / STUDIO PANOU

Ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Καθ. Νίκος Σταμπολίδης, ξενάγησε το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου στις συλλογές του Μουσείου την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

A- A A+

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου ξεναγήθηκε χθες στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Παύλο Κοτσώνη, παρακολούθησαν το ρεσιτάλ κουαρτέτου της Εθνικής Ορχήστρας του Βελγίου.

GEORGE BROUSSALIS / STUDIO PANOU

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση, που παρέθεσαν προς τιμήν τους, ο βασιλιάς και η βασίλισσα των Βέλγων.

GEORGE BROUSSALIS / STUDIO PANOU

Νωρίτερα, ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη είχαν επισκεφτεί το Κέντρο Ένταξης Προσφύγων και Αιτούντων Άσυλο Adama και τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, όπου το ζευγάρι ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο.

GEORGE BROUSSALIS / STUDIO PANOU

Τους δυο μονάρχες, που συνοδεύονταν από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και υπουργούς καλωσόρισε στο Σούνιο η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

GEORGE BROUSSALIS / STUDIO PANOU

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Ανατολικής Αττικής, Ελένη Ανδρίκου, ξενάγησε το βασιλικό ζεύγος που έδειξε ενδιαφέρον για τις ανασκαφές, αλλά και για την ιστορία του χώρου και του ναού του Ποσειδώνα.

Προτεινόμενα για εσάς