Πάτρα: Καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2022 15:25
UPD:15:41
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
A- A A+

Δεν είναι αυτή που διακινείται σε χρήστες ναρκωτικών, η κεταμίνη που βρέθηκε στο σώμα της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που αφορούν την πολύκροτη υπόθεση

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν είναι η κεταμίνη που βρίσκεται σε σκόνη στο παρεμπόριο και η οποία μπορεί να μετατραπεί σε υγρή. Άρα πλέον ερευνάται πώς βρέθηκε καθαρή κεταμίνη στα χέρια του ανθρώπου που τη χορήγησε στο παιδί και αν έχει δηλωθεί η κλοπή της.

Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι η καθαρή κεταμίνη είναι ένα φάρμακο που δηλώνεται και άρα η απώλεια ή η κλοπή της θα έπρεπε να έχει δηλωθεί από κάποια φαρμακαποθήκη ή από νοσοκομείο. 

Πλήθος τεχνικών συμβούλων επιστρατεύει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρθηκε στο Star, η οικογένεια Πισπιρίγκου έχει ζητήσει τη βοήθεια έξι τεχνικών συμβούλων και συγκεκριμένα:

• 2 ιατροδικαστών

• 1 τοξικολόγου

• 1 παθολογοανατόμου

• 1 αναισθησιολόγου

• 1 παιδοψυχολόγου

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας ιατροδικαστής βρίσκεται στην Ελλάδα, ενώ ο άλλος στο εξωτερικό. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως ολοκληρώθηκε ο ποσοτικός έλεγχος όλων των ουσιών που βρέθηκαν στο αίμα της Τζωρτζίνας και όλες, πλην της κεταμίνης, καταγράφηκαν μέσα στα φαρμακευτικά όρια.

Ωστόσο, σε αυτόν τον έλεγχο δεν αποκαλύφθηκε η ποσότητα της κεταμίνης, καθώς αυτό έχει ξεκαθαριστεί από την πρώτη έκθεση που έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα. 

Όθων Παπαδόπουλος: Επίκεντρο το φονικό όπλο

«Έχει μεγάλη σημασία, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε την πιθανή προέλευση της ουσίας. Η έρευνά μας εξακολουθεί να έχει ως επίκεντρο το φονικό όπλο. Έχουμε την πληροφόρηση ότι είναι διαφορετική η χημική σύσταση μεταξύ της κεταμίνης που χορηγείται από το νοσοκομείο, καθώς και τις παρόμοιες αντίστοιχες φαρμακευτικές ουσίες που διακινούνται παράνομα», είχε επισημάνει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων  Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας θα οδηγούσε στην ανακάλυψη της πραγματικής προέλευσης της ουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλα συστατικά έχει η ενδονοσοκομειακή κεταμίνη και άλλα η παράνομη κεταμίνη που πωλείται σε διάφορες μορφές, από χάπι μέχρι και διάλυμα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως επεσήμανε στο Star καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, η παράνομη κεταμίνη είναι συνήθως αναμεμειγμένη είτε με διεγερτικά, είτε με καφεϊνη.

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις των γιατρών από το νοσοκομείο του Ρίου

Ταυτόχρονα, μετά τους 25 γιατρούς και νοσηλευτές στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ξεκίνησαν οι καταθέσεις στην 18η ανακρίτρια από το ιατρικό προσωπικό του Ρίου που ήταν παρόν στις νοσηλείες της Τζωρτζίνας απο τον Απρίλιο του 2021 μέχρι και 26 Ιανουαρίου 2022.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή