Από καρκίνο του πνεύμονα πάσχει ο Τ. Παπαδόπουλος

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008 19:32
A- A A+

Από μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα πάσχει ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα.

Σε ιατρικό ανακοινωθέν του Τμήματος Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου ο κ. Παπαδόπουλος νοσηλεύεται από το προ-περασμένο Σάββατο, αναφέρεται ότι η διάγνωση έγινε στη διάρκεια των εξειδικευμένων εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκε ο τέως πρόεδρος.

Προστίθεται ότι για την αντιμετώπιση του καρκίνου χορηγείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή σε συνεργασία με τους θεράποντες ογκολόγους και άλλες ιατρικές ειδικότητες.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, 74 ετών, ο οποίος διακομίστηκε στις 22 Νοεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, θα παραμείνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μέχρις ότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της πρώτης φάσης της θεραπευτικής αγωγής.

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι ενήμερος της διάγνωσης και αντιμετωπίζει το όλο πρόβλημα της υγείας του με θάρρος και ηρεμία.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης επέστρεψε σήμερα στο παραθαλάσσιο σπίτι του κοντά στη Λάρνακα, αφού νοσηλεύθηκε σε κλινική της Λευκωσίας κατά το Σαββατοκύριακο, ύστερα από σοβαρό κρυολόγημα.

Ο κ. Κληρίδης, 92 ετών, δήλωσε ότι αισθάνεται πολύ καλύτερα από όσο αισθανόταν όταν εισήχθη στην κλινική και εξέφρασε τη χαρά του που γύρισε στο σπίτι του και κοντά στη θάλασσα, που είναι η μεγάλη του αδυναμία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή