Αντσελότι: Μετά τη Ρεάλ θα σταματήσω

Τρίτη, 03 Μαΐου 2022 23:04
UPD:23:20
Pool via REUTERS/JAN KRUGER
A- A A+

«Μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης ναι, μάλλον θα σταματήσω. Αλλά αν η Ρεάλ με κρατήσει εδώ για δέκα χρόνια, θα προπονηθώ για δέκα χρόνια».

Σε συνέντευξη στην Prime Video, παραμονές του μεγάλου αγώνα του Champions League (ρεβάνς ημιτελικού) με τη Μάντσεστερ Σίτι, ο 63χρονος Κάρλο Αντσελότι μίλησε για πρώτη φορά για πιθανή αποχώρησή του από το επάγγελμα του προπονητή.

«Θα ήθελα να είμαι με τα εγγόνια μου, να πάω διακοπές με τη γυναίκα μου, υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνω που έχω αφήσει έξω και που θα ήθελα να κάνω. Να πάω σε πολλά μέρη που δεν έχω πάει ποτέ. Δεν έχω πάει ποτέ στην Αυστραλία. Δεν έχω πάει ποτέ στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Να επισκέπτομαι πιο συχνά την αδελφή μου», είπε ο πρωταθλητής Ισπανίας.

«Δυστυχώς, δεν είναι ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα, οπότε τη μέρα που θα σταματήσω θα έχω όλα αυτά τα πράγματα να κάνω». 

Άραγε, δεν θα ήθελε να ηγηθεί μιας Εθνικής ομάδας πριν αποχωρήσει; «Ναι, αλλά τώρα είναι πρόωρο», παραδέχθηκε. «Σίγουρα όχι γι΄ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό του 2026, γιατί όχι; Θα μπορούσε... Αν θα είναι ο Καναδάς (η χώρα της συζύγου του); Γιατί όχι; Ο Καναδάς έχει κάνει πρόοδο».

Η συζήτηση ήταν αναπόφευκτο να φτάσει και στη Ρεάλ Μαδρίτης και την πιθανή άφιξη του Μπαπέ το καλοκαίρι: πώς θα ενσωματωνόταν με τον Μπενζεμά και τον Βινίσιους Τζούνιορ; Μπορούν να παίξουν και οι τρεις μαζί; 

«Γενικά, οι καλοί παίκτες παίζουν. Ο Καρίμ ήταν καθοριστικός σε αυτή τη σεζόν. Είναι ένας από τους πιο διάσημους παίκτες στον κόσμο, διατηρεί μεγάλη ταπεινοφροσύνη κι αυτή είναι η δύναμή του». 

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι στην έδρα των «μερένχες» δεν κερδίζει μόνο ο Μπενζεμά, «πίσω είναι η ισχυρή δομή ενός ισχυρού συλλόγου και η ποιότητα μιας ομάδας υψηλού επιπέδου». 

Μπορεί όμως ο Μπενζεμά να κατακτήσει την επόμενη Χρυσή Μπάλα; «Δεν υπάρχει αν και αλλά. Πιστεύω ότι θα την κερδίσει», απάντησε ο Αντσελότι. «Ένα από τα χαρακτηριστικά του ήταν η συνέχεια. Πάντα προόδευε, έκανε καριέρα συνεχώς σε υψηλό επίπεδο και ίσως τώρα είναι στο υψηλότερο επίπεδο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις