Μπους: Πιο πολύ απ' όλα με θλίβει η αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών στο Ιράκ

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008 22:38
UPD:22:47
A- A A+

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους δήλωσε σε συνέντευξη του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα ότι «δεν ήταν προετοιμασμένος για τον πόλεμο» όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του και ότι τα λάθη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στο Ιράκ παραμένουν η μεγαλύτερη λύπη του τα οκτώ χρόνια της προεδρίας του.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ανέφερε: «Έτσι κι αλλιώς δεν έκανα προεκλογική εκστρατεία λέγοντας: Ψηφίστε με, είμαι ικανός να αντιμετωπίσω μιαν επίθεση. Και επίσης δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ο πόλεμος».

«Περισσότερο απ' όλα με θλίβει η αποτυχία των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στο Ιράκ» τόνισε αναφερόμενος στις δηλώσεις για όπλα μαζικής καταστροφής που κατείχε στο Ιράκ πρόεδρός του Σαντάμ Χουσέιν, που τελικώς οδήγησαν στον καταστροφικό πόλεμο του 2003.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αμερικανοί και όλοι όσοι ασχολήθηκαν με τα όπλα μαζικής καταστροφής, δεν βρήκαν τέτοιου είδους όπλα στο Ιράκ παρά τις εξονυχιστικές έρευνες.

Πάντως, δεν απάντησε στην ερώτηση εάν θα προχωρούσε στον πόλεμο ακόμη και αν γνώριζε πως ο Σαντάμ Χουσέιν δεν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής. «Είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση. Αναφέρεται σε υποθετικά πράγματα και δεν μπορώ να απαντήσω» σημείωσε.

Πάντως καταλήγοντας και επιχειρώντας να μειώσει την αρνητική εικόνα της χώρας σε σχέση με τον πόλεμο στο Ιράκ, ο κ. Μπους είπε ότι δεν ήταν μόνο οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ που μιλούσαν για όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ αλλά και πολλοί ξένοι ηγέτες καθώς και πολλοί αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή