Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2008 05:11
UPD:05:32
A- A A+

Τοπικές ομίχλες το πρωί, σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά και ενίσχυση των νοτίων ανέμων από το απόγευμα προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως από το βράδυ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου τις πρωϊνές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 6 με 7 τοπικά στο Ιόνιο 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών βροχών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 5 τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενούς βροχής. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής κυρίως το βράδυ. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Ζεστό και υγρό καιρό προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και βόρεια, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι βροχές το βράδυ στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ, που αργότερα θα ενισχυθούν στα πελάγη σε 9 Μποφόρ. Σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία κυρίως στα ανατολικά και νότια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή