Το βασίλειο του Μίνο Ραϊόλα στα χέρια της Ραφαέλα Πιμέντα

Τρίτη, 03 Μαΐου 2022 16:47
UPD:16:49
A- A A+

Ο πρόωρος θάνατος του Μίνο Ραϊόλα αφήνει μια σειρά από ανοιχτά ερωτήματα εν όψει του μέλλοντος για τη διαχείριση της επιχείρησής του.

Η Ραφαέλα Πιμέντα, το μόνο πρόσωπο με το οποίο ο ατζέντης ήθελε να μοιραστεί τις μετοχές της One, της εταιρείας του με έδρα το Μόντε Κάρλο που διαχειρίζεται ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο, θα προσπαθήσει να συνεχίσει τη δουλειά του.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη Βραζιλία στις αρχές της δεκαετίας του 2000: είχε αποφοιτήσει από τη νομική και πολύ νεαρή μεταφέρθηκε να εργαστεί στην αντιμονοπωλιακή ομάδα που είχε δημιουργήσει ο Φερνάντο Ενρίκε Καρντόσο.

Ποια είναι η Ραφαέλα Πιμέντα - Η ιστορία της δικηγόρου

Η Ραφαέλα Πιμέντα είναι μια λαμπρή δικηγόρος με πάθος για το ποδόσφαιρο: είχε βοηθήσει τον Ριβάλντο και τον Σέζαρ Σαμπάιο να ιδρύσουν τον Γκουαρατινγκουετά, έναν μικρό ποδοσφαιρικό σύλλογο στην Πολιτεία του Σάο Πάολο, όπου γεννήθηκε και η ίδια.

Γνώρισε τον Ραϊόλα στην εκδήλωση με την οποία ξεκινούσε το πρότζεκτ κι εντάχθηκε στην One πριν από 18 χρόνια. Ενώ περιμένει να καταλάβει τι θα θέλουν να κάνουν οι δύο εικοσάχρονοι γιοι του Ραϊόλα, ο Μάριο και ο Γκαμπριέλε, η εταιρεία βρίσκεται πλέον στα χέρια της.

Εκτός από τους δύο συνεργάτες, μόνο άλλα 4-5 άτομα εργάζονται στο Μοντεκάρλο στα κεντρικά γραφεία της One. Μεταξύ αυτών και ο Βιντσέντζο Ραϊόλα, ο ξάδερφος του Μίνο που ασχολείται κυρίως με Ιταλούς παίκτες.

Τα άλλα άτομα, εξαιρετικά έμπιστα, ασχολούνται κυρίως με τον Τύπο και τη βοήθεια προς τους παίκτες. Μια λιτή δομή γιατί έτσι είχαν αποφασίσει να λειτουργήσουν ο Μίνο και η Ραφαέλα, επιλέγοντας στη συνέχεια να βασιστούν σε ένα τεράστιο δίκτυο συνεργατών σε κάθε χώρα.

Η Ραφαέλα Πιμέντα μιλά έξι γλώσσες και είναι ένα οικείο πρόσωπο για τους παίκτες της One, ενώ έπαιξε βασικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις και τη διαχείριση του Πολ Πογκμπά.

Η ιδέα έναρξης του έργου Football Forum, του διεθνούς κινήματος των ατζέντηδων που δημιουργήθηκε το 2019, υπό την προεδρία του Μίνο και με αντιπρόεδρο την Ραφαέλα, ήταν ιδέα της Πιμέντα.

Αυτή, με τον Ραϊόλα να νοσηλεύεται, ασχολήθηκε με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, συμπεριλαμβανομένης αυτής που ενδέχεται να φέρει τον Έρλινγκ Χάαλαντ στην αυλή του Πεπ Γκουαρντιόλα, στη Μάντσεστερ Σίτι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις