Σ. Φάμελλος - Π. Πέρκα: Σε απόγνωση ο κ. Μητσοτάκης - Εγκαινιάζει έργα με σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, 03 Μαΐου 2022 15:14
UPD:15:17
A- A A+

Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό με αιχμή τη σημερινή παρουσία του στην τελετή έναρξης των εργασιών κατασκευής του FSRU στην Αλεξανδρούπολη ασκούν ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και η αναπληρώτρια Τομεάρχης, Πέτη Πέρκα​, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακές κινήσεις» με τις οποίες «προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκεια της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησής του».

«Ο κ. Μητσοτάκης βρισκόμενος σε απόγνωση, λόγω της ταχείας αποδόμησής του από το σαρωτικό κύμα ακρίβειας στο οποίο έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία και οικονομία, πήγε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη για να εγκαινιάσει αρχικά τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αλεξανδρούπολης που έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επανασχεδιάστηκε, δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε την περίοδο 2015-2019 και στη συνέχεια την έναρξη κατασκευής του πλωτού τερματικού σταθμού (ΥΦΑ) Αλεξανδρούπολης (FSRU) που επίσης προωθήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν είχε την επάρκεια να πει έστω μια κουβέντα για το ιστορικό αυτών των έργων» σχολιάζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατηγορούν ακόμη τον κ. Μητσοτάκη για «κοντή μνήμη» υπενθυμίζοντας ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ:

● Ακυρώθηκε το δικό τους υπερδιαστασιολογημένο έργο απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη που προωθούσε με ΣΔΙΤ η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, σε αντίθεση και με τις ανάγκες του Έβρου αλλά και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

● Ολοκληρώθηκε ένας σύγχρονος Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων, όλοι οι Περιφερειακοί Σχεδιασμοί και η νομοθεσία με κεντρικό στοιχείο την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.

● Τροποποιήθηκε (2017) η περιβαλλοντική άδεια, επανασχεδιάστηκε και εντάχθηκε το έργο ως δημόσιο στο ΕΣΠΑ (2017), δημοπρατήθηκε και υπογράφηκε η σύμβαση, με παρουσία του τότε Αναπλ.ΥΠΕΝ Σωκράτη Φάμελλου (18.1.2019)».

«Είναι λοιπόν προφανές ότι σε τίποτα δεν συνέβαλε στα σημερινά εγκαίνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και η μονάδα δεν ήταν δική του δέσμευση, όπως ψευδώς δήλωσε σήμερα στα εγκαίνια. Εξάλλου το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η ένταξη της καύσης των απορριμμάτων στη στρατηγική του και η υποχώρηση της ανακύκλωσης στην Ελλάδα, εφόσον έχει ναρκοθετηθεί με σκάνδαλα και ακραία σπατάλη δημόσιων πόρων για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα» τονίζουν ο κ. Φάμελλος και η κ. Πέρκα.

Επισημαίνουν ακόμη πως «η βουλγαρική συμμετοχή στο έργο διασφαλίστηκε μετά από πολλαπλές συναντήσεις των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη και Γ. Σταθάκη, με την ομόλογό τους, Τ. Πέτκοβα, όπου ωρίμασε και ξεκίνησε ταυτόχρονα η κατασκευή ενός άλλου έργου που αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας ως πύλη φυσικού αερίου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τον Διασυνδετήριο Αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB)» ενώ «είχε προηγηθεί η κοινή δέσμευση του τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Βούλγαρου ομολόγου του Boyko Borissov κατά τη διάρκεια των εργασιών του Γ' Ανωτάτου Συμβουλίου των δύο χωρών στη Σόφια, στις 02.08.2016».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή