Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει την Ινδία για τις επιθέσεις

Οπως μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και ABC News
Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2008 08:48
REUTERS/ARKO DATTA

A- A A+

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει την Ινδία από τον περασμένο Οκτώβριο για το ενδεχόμενο επίθεσης «από θαλάσσης» εναντίον στόχων στη Βομβάη, αποκαλύπτουν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN και ABC News.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές που επικαλείται το ABC, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ενημερώσει στα μέσα Οκτωβρίου τις υπηρεσίες Πληροφοριών της Ινδίας για το ενδεχόμενο μιάς επίθεσης «από θαλάσσης εναντίον ξενοδοχείων και εμπορικών κέντρων στη Βομβάη». Ειχαν προειδοποιήσει μάλιστα ότι το ξενοδοχείο «Ταζ Μαχάλ» αποτελεί στόχο, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

Από την πλευρά του, το CNN, μεταδίδει ότι Ινδοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν σε Αμερικανούς ομολόγους τους ότι είχαν ενημερωθεί δύο φορές για το ενδεχόμενο επιθέσεων στη Βομβάη.

Το δίκτυο ABC επίσης, ανέφερε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ερευνώντας τις κάρτες SIM των κινητών τηλεφώνων των τρομοκρατών, που βρέθηκαν μετά τις επιθέσεις στη Βομβάη, ανακάλυψαν έναν «θησαυρό πληροφοριών» για το Πακιστάν, αλλά και για πιθανές διασυνδέσεις των δραστών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ινδία έχει ζητήσει από το Πακιστάν να της παραδώσει τον επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης Λασκάρ-ε-Τάιμπα, Χαφίζ Σαγίντ, που πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στη Βομβάη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή