Πακιστάν: Πρόταση συνεργασίας στην Ινδία για τις επιθέσεις στη Βομβάη

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2008 12:32
A- A A+

Το Πακιστάν πρότεινε σήμερα τη συγκρότηση κοινής με την Ινδία ομάδας έρευνας για τις επιθέσεις στη Βομβάη και δεσμεύθηκε να διαμορφώσει μια απάντηση στο αίτημα του Νέου Δελχί για την παράδοση 20 καταζητούμενων από την Ινδία κοινών κακοποιών και μελών εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Η Ινδία επιρρίπτει την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Βομβάη σε ισλαμιστές που έχουν ως βάση το Πακιστάν.

«Η κυβέρνηση του Πακιστάν πρότεινε τη συγκρότηση κοινού μηχανισμού έρευνας, είμαστε έτοιμοι να σχηματίσουμε μια τέτοια ομάδα για να συμβάλουμε στην έρευνα», δήλωσε στην πακιστανική τηλεόραση ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Σαχ Μαχμούντ Κουρέσι.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Ινδός ομόλογός του Πρανάμπ Μουχερτζί είχε δηλώσει ότι το Νέο Δελχί δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον του Πακιστάν.

Νωρίτερα σήμερα η Ινδία ζήτησε από το Πακιστάν την παράδοση 20 καταζητουμένων, ανάμεσά τους ο διαβόητος γκάνγκστερ Νταούντ Ιμπραχίμ, ο αρχηγός της εξτρεμιστικής οργάνωσης Τζάις-ε-Μοχάμαντ Μαουλάνα Μασούντ Αζχάρ και ο Χαφίζ Σαΐντ, αρχηγός της οργάνωσης Λάσκαρ-ε-Τάιμπα, που βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις του Μουμπάι, σύμφωνα με το Νέο Δελχί.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι επανέλαβε τη νύχτα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργασθεί με την Ινδία και να στραφεί κατά των τρομοκρατών, υπό τον όρο ότι το Νέο Δελχί «θα χορηγήσει αποδείξεις» για την συμμετοχή τους στις επιθέσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή