Οι Γερμανοί... ξανάρχονται στο Europa League

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 00:18
UPD:00:23
Action Images via Reuters/MATTHEW CHILDS
A- A A+

Προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Europa eague πήραν οι Γερμανοί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης (νίκη 2-1 στο Λονδίνο με τη Γουέστ Χαμ) και της Λειψίας (1-0 τους Ρέιντζερς).

Η Άιντραχτ, που στα προημιτελικά είχε αποκλείσει την Μπαρτσελόνα, νίκησε τα «Σφυριά» στην έδρα τους με 2-1 και την άλλη Πέμπτη θα έχει την ευκαιρία να «σφραγίσει» το «εισιτήριο» για τον τελικό της 18ης Μαΐου, ενώπιον του κοινού της.

Η Γουέστ Χαμ είχε μόλις 2 ήττες στα 10 προηγούμενα ματς της διοργάνωσης από την έναρξή της (6 νίκες και 2 ισοπαλίες), ωστόσο, απόψε δεν είχε την τύχη με το μέρος της, σημαδεύοντας τρεις φορές τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.

Κι αν ο Μάικλ Αντόνιο ισοφάρισε (21΄) προσωρινά τους Γερμανούς, που είχαν προηγηθεί από το 51ο δευτερόλεπτο με τον Κνάουφ, ο Καμάντα στο 54΄ χάρισε το «τρίποντο» στην Άιντραχτ.

Στη Λειψία, ό,τι δεν κατάφεραν οι επιθετικοί των «Ταύρων» για 85 λεπτά, το πέτυχε ο 25χρονος Ισπανός αμυντικός, Ανχελίνο.

Με το γκολ που σημείωσε χάρισε στους γηπεδούχους τη νίκη με 1-0 απέναντι στους Ρέιντζερς κι έτσι στη ρεβάνς του «Άιμπροξ» η γερμανική ομάδα θα έχει τον πρώτο λόγο για να βρεθεί στον τελικό της Σεβίλλης.

Οι Ρέιντζερς έγιναν η πρώτη ομάδα από την Σκωτία που έφτασε ποτέ σε ημιτελικό Europa League.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις