Υπόθεση Πάτρας: Εντόπισαν τεχνικό υπολογιστών που «έσβηνε» τα ίχνη της Ρ. Πισπιρίγκου

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 12:34
UPD:16:11
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
A- A A+

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες στις ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν κατασχεθεί από τη μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού με την  βαρύτατη κατηγορία της δολοφονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, νέες αποκλειστικές πληροφορίες φέρνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Όπως αναφέρει, για το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μέσων από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής, έχει εντοπισθεί ένα άτομο, τεχνικός Η/Υ που «συνεργαζόταν» με την κατηγορουμένη την τελευταία τριετία, καθότι είχε ελλιπείς τεχνολογικές γνώσεις και μάλλον πίστευε ότι αν διέγραφε το ιστορικό των αναζητήσεων θα εξαφανίζονταν και τα ηλεκτρονικά της ίχνη.

Για τον λόγο αυτό η Ρούλα Πισπιρίγκου κατέφυγε αρκετές φορές στον τεχνικό υπολογιστών, που βάσει αξιόπιστων πηγών, είναι μεσήλικας κάτοικος Πατρών, με βαθιές γνώσεις και κάθε φορά που δεχόταν την επίσκεψη της 33χρονης προχωρούσε σε διαγραφές, με την υποδειξή της.

Από την ΕΛΑΣ εκτιμάται ότι ο τεχνικός Η/Υ έβλεπε και γνώριζε ποια ηλεκτρονικά ίχνη εξαφάνιζε και αναμένεται να κληθεί να δώσει κατάθεση.

Παράλληλα, το «Ανθρωποκτονιών» έχει προχωρήσει πολύ τη διαδικασία ανάκτησης στοιχείων από συσκευές της προφυλακισμένης κι όπως τονίζεται «τελικά θα καταστεί δυνατή η πλήρης ανάκτηση και αξιοποίησή τους».

Στο μικροσκόπιο οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Την ίδια ώρα, με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανάκριση που διενεργείται για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Η 18η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση έδωσε εντολή για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις ζωγραφιές της 9χρονης που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη- Πισπιρίγκου στην Πάτρα.

Την πραγματογνωμοσύνη θα διενεργήσει παιδοψυχολόγος, η οποία καλείται να ερμηνεύσει όσα απεικόνισε η Τζωρτζίνα στις ζωγραφιές, λίγο πριν από τον θάνατό της.

Οι διωκτικές αρχές βρήκαν μια πρώτη άκρη για τις αναζητήσεις φαρμακευτικών ουσιών και σκευασμάτων της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί αναβλήθηκε το αίτημα αποφυλάκισής της

Επίσης, αλλαγή δεδομένων υπήρξε και  στο αίτημα αποφυλάκισης της κατηγορούμενης, παρόλο που οι δικηγόροι της αρχικά είχαν υποστηρίξει ότι θα γίνει σχετικά σύντομα, κατόπιν εντολής της.

Η αιτία είναι πως, όσο εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για τα άλλα δύο νεκρά παιδιά, τη Μαλένα και την Ιριδα, αντιστοίχως και η ιατροδικαστική αναμόχλευση των θανάτων τους, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, πιθανά να είναι ικανά να ενισχύσουν το αίτημα.

Κατά συνέπεια η απόφαση δείχνει να έχει να παρθεί. Το αίτημα αποφυλάκισης δεν θα κατατεθεί αν δεν τελειώσει η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του Ιατροδικαστικού διδύμου Καρακούκη – Καλογριά για τις απώλειες της Μαλένας και της μικρής Ιριδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή