Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 05:07
UPD:05:27
A- A A+

Σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων 8 με 9 Μποφόρ, βροχές στα δυτικά και βόρεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Μακεδονία και πρόσκαιρα το πρωΐ στη Θράκη. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ και σταδιακά τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανόν το πρωΐ καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στο Ιόνιο 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι κατά τόπους τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις πρόσκαιρα το πρωΐ αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην ανατολική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία έως 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νοτιανατολικοί 7 με 8 και από το απόγευμα τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 8 και από το απόγευμα τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 Μποφόρ και από το απόγευμα 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τη Μακεδονία, τοπικά έντονες στα βορειοδυτικά προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με σποραδικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Ανεμοι: Νότιοι 7 με 8 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή