UEFA: Ιδέα για Final Four με μονούς ημιτελικούς στο Champions League

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 20:32
UPD:20:33
REUTERS/MURAD SEZER
A- A A+

Οι ημιτελικοί του Champions League όπως τους ξέρουμε αυτή τη στιγμή -με εντός κι εκτός έδρας αγώνες- ενδέχεται να εκλείψουν σύντομα.

Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι πιέζουν προς την κατεύθυνση ενός Final Four για τις διοργανώσεις του μέλλοντος, που θα παιχτούν με δύο ημιτελικούς σε έναν μόνο αγώνα και τον τελικό στην ίδια πόλη, με διαφορά λίγων ημερών.

Σύμφωνα με τους Times, η UEFA είπε ότι δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη απόφαση για το θέμα, αλλά η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) ετοιμάζεται να υποστηρίξει την ιδέα, ενώ και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τάσσονται υπέρ της πρότασης.

Αν και ορισμένες εξέχουσες προσωπικότητες της UEFA είναι απρόθυμες σε μια τέτοια επαναστατική αλλαγή, ο πρόεδρος του διοικητικού οργάνου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσέφεριν, έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή του σε αυτό το ενδεχόμενο.

Οποιεσδήποτε αλλαγές θα εισαχθούν από τη σεζόν 2024-25, όταν θα λανσαριστεί η νέα μορφή του Champions League. Η καινοτομία θα έκανε τον τελικό του 2024, στο Γουέμπλεϊ, το τελευταίο παιχνίδι που παίχτηκε με το υπάρχον σύστημα.

Η ιδέα ενός Final Four περιλαμβάνει μια εκδήλωση που μοιάζει με διοργανώσεις παρόμοιες με τους τελικούς του Nations League, όπου δύο ημιτελικοί και ο τελικός παίζονται στην ίδια χώρα για πέντε ημέρες. Η ιδέα για το Champions League θα ήταν να παιχθεί σε μία πόλη, αλλά αυτό θα περιόριζε τους χώρους φιλοξενίας μόνο στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της εξάλειψης των ημιτελικών είναι ότι η πίεση στο διεθνές ημερολόγιο θα μειωνόταν, καθώς ο νέος ενιαίος όμιλος είναι πιθανό να οδηγήσει τους συλλόγους να παίξουν μεταξύ οκτώ και δέκα αγώνων αντί των κλασικών έξι.

Αντίθετα, για τις διοργανώτριες πόλεις θα προέκυπτε υλικοτεχνικό ερώτημα, δεδομένου ότι θα έπρεπε να διαχειριστούν τουλάχιστον 100.000 φιλάθλους από το εξωτερικό, με την ανάγκη για επαρκή ξενοδοχεία και υποδομές.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις