Απειλές Πούτιν για άμεσα αντίποινα σε όποιον παρέμβει στην Ουκρανία

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 17:30
UPD:18:01
via REUTERS/SPUTNIK
A- A A+

Με απειλές κατά των χωρών που στέλνουν όπλα στην Ουκρανία απαντά το Κρεμλίνο. 

Μιλώντας στο Συμβούλιο των Βουλευτών στην Αγία Πετρούπολη, o Βλαντιμίρ Πούτιν, εκτός των άλλων, προειδοποίησε πως  όποιες χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στη σύγκρουση θα αντιμετωπίσουν «γρήγορα» αντίποινα. «Έχουμε πάρει όλες τις αποφάσεις για αυτό» τόνισε.

Απειλές για  χτυπήματα στο έδαφος χωρών – μελών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία. εκτόξευσε και η  εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία  Ζαχάροβα,

Η Ζαχάροβα προειδοποίησε: «Είναι κατανοητό νομίζω ότι προκειμένου να διακόψουμε την ροή αποστολής όπλων μπορούμε να χτυπήσουμε στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου»

Όπως πρόσθεσε «από αυτά τα όπλα υπάρχει θάνατος και αιματοχυσία στην Ουκρανία»

Η Ζαχάροβα οσυσιαστικά απάντησε στην δήλωση του υπουργού Άμυνας της Βρετανίας, Τζέιμς Χίπι ότι η χώρα του στηρίζει τις αεροπορικές επιδρομές σε ρωσικούς στόχους, προσθέτοντας ότι είναι απόλυτα νόμιμη η χρήση βρετανικών όπλων σε αυτά τα χτυπήματα.

 

«Η Δύση θέλει να κόψει την Ρωσία σε κομμάτια»

«Η Δύση θέλει να κόψει τη Ρωσία σε διάφορα κομμάτια και την κατηγόρησε ότι ωθεί την Ουκρανία σε σύγκρουση με τη Ρωσία» ανάφερε, επίσης ο Πούτιν κατα την ομιλία του στους βουλευτές.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλλε η Δύση, είπε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας στο σύνολό τους έχουν αντέξει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας και υποσχέθηκε απάντηση στις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας.

Το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας αναμένει ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) θα συρρικνωθεί κατά 8,8% το 2022 σύμφωνα με το βασικό σενάριο ή κατά 12,4% σύμφωνα με ένα πιο συντηρητικό σενάριο, μέ βάση ένα έγγραφο που είδε το Reuters, το οποίο δείχνει ότι οι πιέσεις που ασκούν οι κυρώσεις έχουν επιπτώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή