Σκληρή γραμμή της UEFA: Κίνδυνος για Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Ρεάλ

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 13:53
UPD:13:55
A- A A+

Η UEFA ετοιμάζεται να ξεκινήσει σκληρή γραμμή απέναντι στη Γιουβέντους, τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, αλλά όχι άμεσα. Η σύγκρουση που συνδέεται με το θέμα της Super League, απέχει πολύ από τη λύση.

Η εντολή της νέας δικαστή του εμπορικού δικαστηρίου της Μαδρίτης, Σοφία Χιλ, σίγουρα πιο «ανεξάρτητη» από τον προκάτοχό της, αμβλύνει την πίεση στη Νιόν, με την άρση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στην UEFA.

Η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου, αλλά η ώρα της ποινής θα παραταθεί έως το 2023, καθώς οι δύο πλευρές περιμένουν να αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα του μονοπωλίου της UEFA.

Μια επιτυχία της Super League θα ήταν αποτυχία για την καθιερωμένη αρχή του δικαίου, αλλά δύσκολα επιτεύξιμη στην πράξη, λόγω των δεσμών Αγγλίας και Γερμανίας.

Η δικαστής Σοφία Χιλ, εξηγεί η σημερινή έκδοση της Gazzetta dello Sport, έχει επιστρέψει στο διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου την εξουσία να επιβάλλει κυρώσεις σε ομάδες «ανταρτών», αλλά δεν έχουν προγραμματιστεί τιμωρίες για την επόμενη σεζόν του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Από την άλλη, διαφορετική είναι η συζήτηση για τη σεζόν 2023-24: μετά την πειθαρχική απόφαση αναμένεται πρόστιμο 15 εκατ. ευρώ συν την παρακράτηση του 5% των επάθλων της UEFA.

Και όχι μόνο αυτό: η αποτυχία επανένταξης στο σύστημα θα έθετε σε μεγάλο κίνδυνο την παρουσία της «Γιούβε», της Ρεάλ και της «Μπάρτσα» στο Champions League της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις