Με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συναντήθηκε ο νέος Σλοβένος πρωθυπουργός

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 12:33
UPD:12:49
A- A A+

Τις πρώτες του επαφές είχε χθες, στις Βρυξέλλες, ο νέος πρωθυπουργός της Σλοβενίας, κ. Μπορούτ Παχόρ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το πρώτο ταξίδι του κ. Παχόρ με τη νέα του ιδιότητα είναι στις Βρυξέλλες, καθώς αυτό, όπως είπε, «αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Σλοβενίας απέναντι στην Ε.Ε.».

Διατύπωσε δε την εκτίμηση ότι η βουλευτική εμπειρία του κ. Παχόρ θα τον βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση κάθε μελλοντικής πρόκλησης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαιρέτισε, επίσης, τη σλοβενική στήριξη στα κοινοτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παχόρ επισήμανε ότι υπάρχει πολιτική συναίνεση στη Σλοβενία για το ότι, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα πρέπει να στραφεί στην οικονομία και πρόσθεσε: «δημιουργήσαμε μια ομάδα ειδικών αποστολών εντός της κυβέρνησης και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε έναν ευρύ κοινωνικό διάλογο, στον οποίο θα συμμετάσχουν οι εταιρίες, τα εργατικά σωματεία, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και τα πανεπιστήμια».

Στην πρώτη του αυτή επίσκεψη στο εξωτερικό, ο κ. Παχόρ συνοδευόταν από πέντε εκ των υπουργών του, οι οποίοι είχαν επαφές και συνομιλίες με τους αρμόδιους κοινοτικούς Επιτρόπους.

Η σλοβενική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες, μια εβδομάδα πριν από τη σύνοδο της Ε.Ε., που θα διεξαχθεί στην έδρα της Ε.Ε., στις 11 και 12 Δεκεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή