Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 14:14
UPD:14:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Τα μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία δέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα ¶τομα με Αναπηρία.

Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε η σημερινή μέρα να είναι η αρχή της επίλυσης των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία, καθώς όπως επισήμανε, υπάρχουν πολλά άλυτα ακόμη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Γιάννης Βαρδακαστάνης, παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης που εκπόνησε η Συνομοσπονδία για τα άτομα με αναπηρία.

Αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία είχε επίσης συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή.

Γ. Παπανδρέου: Η οικονομική πολιτική βάζει στο περιθώριο τα ΑμεΑ

Γ. Παπανδρέου: Η οικονομική πολιτική βάζει στο περιθώριο τα ΑμεΑ

«Όπως όλοι οι Έλληνες αισθάνονται την απαξίωση των κοινωνικών υποδομών, του κοινωνικού κράτους, μιας οικονομικής πολιτικής που βάζει πολλούς στο περιθώριο, έτσι, και ακόμη περισσότερο, την αισθάνεστε εσείς, τα άτομα με αναπηρία, που βρίσκονται σε ακόμα πιο αδύναμη θέση, ενώ θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και δεσμεύθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα ενισχύσει τις δομές του κοινωνικού κράτους και θα εγγυηθεί τη δυνατότητα στο Αναπηρικό Κίνημα, αλλά και σε κάθε άτομο με αναπηρία, να έχει όχι μόνο την ελπίδα, αλλά και τη σιγουριά για ένα καλύτερο αύριο.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε ότι κατέθεσε τόσο στον πρωθυπουργό όσο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα κομμάτα, τις προτάσεις ενός μίνιμουμ πακέτου υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία.

Στη Θεσσαλονίκη, μέλη της Συντονιστικής επιτροπής αγώνα αναπήρων έκαναν το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής Νίκο Μαντζιάρη, στη βόρεια Ελλάδα δεν λειτουργεί δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης, ενώ η Σχολή Τυφλών «φυτοζωεί» αφού είναι κοινωφελές ίδρυμα και χρηματοδοτείται ευκαιριακά. «Ζητούμε να γίνει δημόσια η Σχολή Τυφλών, να αναβαθμιστεί, να της αποδοθεί η περιουσία της και να λειτουργήσει δωρεάν η σχολή τηλεφωνητών, όπως επίσης και το τμήμα εκμάθησης της γραφής Μπράιγ για φοιτητές», ανέφερε ο κ. Μαντζιάρης. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη δημιουργίας δημόσιων γυμνασίων και λυκείων για άτομα με αναπηρίες, με ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών και με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή