Διαξιφισμοί Χατζηγάκη - Βενιζέλου στη Βουλή για Βατοπέδι

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 15:28
A- A A+

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Βατοπεδίου. Κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την προστασία των παιδιών από την γενετήσια κακοποίηση,τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να κινητοποιηθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της περιουσίας και των συμφερόντων του Δημοσίου.

«Μόνο ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη να δώσει αυτή την απάντηση, να δώσει πειστικές απαντήσεις και να αποκαταστήσει το κλίμα της δυσφορίας για την καταρράκωση της δημόσιας ηθικής», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και απευθυνόμενος στον κ. Χατζηγάκη είπε:

«Σας απαλλάσσω από την προσωπική ευθύνη, αλλά να πάτε και να πείτε στον πρωθυπουργό ότι προχωρούν στην δευτερογενή φάση του σκανδάλου και η δεύτερη γενιά θα είναι χειρότερη της πρώτης». «Βλέπω -συμπλήρωσε- να διασυνδέεται με όλο τον αστερισμό των σκανδάλων, Ζίμενς, ομόλογα και δεν πρέπει να τροφοδοτήσετε την δεύτερη φάση των σκανδάλων».

«Η κυβέρνηση έκανε όσα πρέπει να κάνει ώστε το Δημόσιο να μην χάσει ούτε μια σπιθαμή γης» αντέτεινε ο κ. Χατζηγάκης και τόνισε πως έγιναν όλες οι διοικητικές πράξεις, οι οποίες ακύρωσαν όλες τις προηγούμενες κι ως εκ τούτου δεν απαιτείται νόμος. Όπως είπε, η Δικαιοσύνη έσπευσε και εξέδωσε την απόφαση και θα καταγραφεί.

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθεια να «βάλει τα πάντα σε ένα τσουβάλι», λέγοντας πως είναι εύλογη η ευρύτερη αγωνία της να ψαρεύει σε θολά νερά και να μπλέκει Ζίμενς, ομόλογα και Βατοπαίδι και κάθε τόσο να τα ανακυκλώνει. «Πότε έγινε η Ζίμενς επί ΝΔ;», ρώτησε τον κ. Βενιζέλο ο Σωτήρης Χατζηγάκης.

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» υπογράμμισε και το αποδεικνύει αφού με δική της πρωτοβουλία, τις τυχόν ευθύνες διερευνά η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή ΑΠΕ

, τ ,

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή