Δεκτές τροπολογίες της αντιπολίτευσης στο ν/σ για τις φυλακές

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 15:59
UPD:16:11
A- A A+

Δεκτές έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης τρεις τροπολογίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του υπουργείου για την προστασία των παιδιών από την γενετήσια κακοποίηση, τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Το γεγονός χαιρέτισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Χατζηγάκη, τονίζοντας πως είναι μία από τις σπάνιες φορές που υπουργός κάνει δεκτές τροπολογίες της αντιπολίτευσης.

Το ν/σ ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής έχοντας συγκεντρώσει την ομοφωνία των κομμάτων σε οκτώ άρθρα.

Στο σχέδιο νόμου έγινε επίσης δεκτή και ενσωματώθηκε η τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θεωρείται κάποιος ως χρήστης, ως εξής:

«Για τις ναρκωτικές ουσίες της ηρωϊνης, κοκαϊνης και κατεργασμένης κάνναβης, θεωρείται - εκτός αν το δικαστήριο κρίνει αλλιώς - ότι καλύπτει τις ανάγκες ενός χρήστη, έστω και εξαρτημένου, όταν το όριο της κατασχεθείσης ποσότητας κάθε επιμέρους ναρκωτικής ουσίας, ανεξαρτήτως καθαρότητας, δεν υπερβαίνει το μικτό με την άμεση συσκευασία βάρος του 1,5 γραμμαρίου ηρωϊνης ή κοκαϊνης, των 20 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης και των 2,5 γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης».

Τέλος, με την ψήφιση του άρθρου 20 διαφοροποιούνται οι όροι αποφυλάκισης κρατουμένων ως εξής:

«Η απόλυση υπό όρο χορηγείται εφόσον ο κατάδικος νοσεί από σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας, από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και υποβάλλεται σε τακτική αιμοκάθαρση, από ανθεκτική φυματίωση ή είναι τετραπληγικός, καθώς και από κίρρωση του ήπατος με αναπηρία άνω του 67% ή από γεροντική άνοια έχοντας υπερβεί το 80στό έτος της ηλικίας του. Στην κατηγορία αυτή της ρύθμισης εμπίπτουν και οι κρατούμενοι που πάσχουν από κακοήθη νεοπλασία τελικού σταδίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή