Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το δεύτερο βήμα προς το Βελιγράδι

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2022 12:36
UPD:12:44
Eurokinissi Sports/LATO KLODIAN

EUROLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΜΟΝΑΚΟ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

A- A A+

Ένα βήμα πιο κοντά στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου (19-21 Μαΐου) θέλει να βρεθεί από σήμερα (22/4, 19:00) ο Ολυμπιακός, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου αγώνα με τη Μονακό, στο ΣΕΦ, για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Το πρώτο έγινε τη Μεγάλη Τετάρτη (20/4), όταν επικράτησε με 71-54. Το μοναδικό πρόβλημα για τον Ολυμπιακό αποτελεί η περίπτωση του Μάρτιν, ο οποίος έχασε τον πρώτο προημιτελικό εξαιτίας αιματώματος στην έξω επιφάνεια του δεξιού μηρού.

Ο Αμερικανός σέντερ έχει παρουσιάσει μεγάλο οίδημα και δεν ήταν αισιόδοξος πως θα είναι έτοιμος ν' αγωνιστεί στον δεύτερο αγώνα. Σε αυτήν την περίπτωση, πέραν του Μουσταφά Φαλ, θα κληθεί ξανά ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ. 

Χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση επιθετικά, ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε χάρη στην άμυνά του, αλλά και την ομαδικότητα που επέδειξαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στο πρώτο ματς.

Η άμυνα και ο περιορισμός του υπ΄ αριθμόν ένα κινδύνου, Μάικ Τζέιμς, θα είναι ξανά το πρωταρχικό μέλημα των γηπεδούχων, καθώς αν οι επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα είναι ανάλογες του πρώτου αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» δύσκολα δεν θα φτάσουν στο 2-0.

Η άμυνα του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα έκανε την πρώτη σε παραγωγικότητα ομάδα της φετινής κανονικής περιόδου, τη φύσει επιθετικής Μονακό των 80,4 πόντων μέσο όρο ανά αγώνα, να μείνει 26 (!) πόντους κάτω από τα στάνταρ της.

Η εμπειρία των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα σε πλέι οφ γέρνει επίσης την πλάστιγγα υπέρ τους, σε σύγκριση με την «Σταχτοπούτα» της διοργάνωσης Μονακό, αρκεί τα κεφάλια να μείνουν χαμηλά και οι ίδιοι να παραμείνουν ταπεινοί...

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις