ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ κλείνει άρον άρον τις εργασίες της Εξεταστικής

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 21:03
UPD:04/12/2008 01:08
A- A A+

«Ουσιαστική διακοπή του έργου της Εξεταστικής Επιτροπής» για το Βατοπέδιο καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, μετά την άρνηση των μελών του κυβερνώντος κόμματος να δεχθεί την εξέταση έξι νέων μαρτύρων που πρότεινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βάλλοντας με δριμύτητα κατά της ΝΔ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-μέλη της Επιτροπής, κάνουν επίσης λόγο για «ημιτελή διερεύνηση της κίνησης των λογαριασμών και κεφαλαίων της Μονής, των δανειακών της συμβάσεων, της μετοχικής σύνθεσης των εταιρειών Rassadel και Madeus που αξιοποιούσαν την περιουσία της».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν διαμαρτυρήθηκαν ακόμη για «τη μαραθώνια σημερινή εξέταση τεσσάρων υπουργών, που αναμένεται να κρατήσει μέχρι τις πρωινές ώρες, διακρίνοντας στην επιμονή αυτή της πλειοψηφίας και του προέδρου της Επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να τελειώνει με τον Γολγοθά της».

«Από την έρευνα αυτή, κρίνεται η αξιοπιστία της πολιτικής ζωής του τόπου» παρατήρησε ο Ντίνος Ρόβλιας. «Νύχτα εξετάζουν αυτοί που κρύβονται και φοβούνται το φως» σχολίασε ο Γρηγόρης Νιώτης. «Με την πρότασή μας να υπάρξει ειδική συνεδρίαση τη Δευτέρα για τους λογαριασμούς της Μονής, συμφώνησαν και τα υπόλοιπα κόμματα. Η ΝΔ, αναλαμβάνει την ευθύνη για συγκάλυψη και συσκότιση της υπόθεσης. Είναι σαφές, ότι εμείς δεν καταθέτουμε τη σημαία μας» συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ, η κυπριακή Αρχή κατά του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να ανοίξει τους λογαριασμούς των εταιρειών Rassadel και Madeus, παρότι της ζητήθηκε αυτό από την αντίστοιχη ελληνική Επιτροπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή