Η διεθνώς αναγνωρισμένη chef και «πρέσβειρα» της ελληνικής γαστρονομίας στη Γαλλία, Ντίνα Νικολάου, προτείνει για το πασχαλινό μας τραπέζι μια διαφορετική συνταγή με το παραδοσιακό κατσικάκι, κάνοντάς το «πετιμεζάτο» και συνδυάζοντάς το με το εξαίρετο λευκό ξηρό «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» του Συνεταιρισμού της Σάμου.
Το ελληνικό Πάσχα είναι η πιο λαμπρή γιορτή. Μια γιορτή για κάθε νοικοκυριό, με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο γιορτινό πασχαλινό τραπέζι ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή και εναρμονίζονται με τα τοπικά προϊόντα αλλά και τα τοπικά έθιμα. Στη Σάμο, ωστόσο, δεν είναι τόσο διαδεδομένο το σούβλισμα του αρνιού. Αντίθετα, επιλέγεται συνήθως η ονομαστή «πλάτη γεμιστή».
Διαβάστε περισσότερα