Basket League: Στον Άρη το ντέρμπι, νίκες για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 23:30
UPD:21/04/2022 01:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ
A- A A+

Mε δύο βολές του Άντονι Κάουαν 19΄΄ πριν από τη λήξη, ο Άρης επικράτησε με 77-76 του ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο για την 23η αγωνιστική της Basket League, παραμένοντας στην εξάδα.

Πρώτος σκόρερ για τους «κίτρινους» ο Κάουαν με 18 πόντους και ακολούθησε ο Νετζήπογλου με 16 ενώ για τον ΠΑΟΚ mateco ο ΝτιΛέο είχε 15.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με οκτώ πόντους έχοντας επιθετική αιχμή τον ΝτιΛέο. Η απάντηση ήρθε γρήγορα από τους παίκτες του Άρη με τον Κάουαν να δίνει πολύτιμες λύσεις και οι «κίτρινοι» μπήκαν μπροστά με 22-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η μάχη συνεχίστηκε στη δεύτερη περίοδο με δυνατές άμυνες και τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι το ημίχρονο (39-36). Στην επανάληψη ο Νετζήπογλου ξεκίνησε δυνατά όπως και ο Άρης, ωστόσο ο ΠΑΟΚ matecoβελτίωσε την άμυνα του κι έκλεισε με εξαιρετικό τρόπο την τρίτη περίοδο, παίρνοντας το προβάδισμα με εννέα πόντους διαφορά (64-55).

Η εικόνα του Άρη άλλαξε ολοκληρωτικά στην τέταρτη περίοδο κυρίως στο αμυντικό κομμάτι όπου κατάφερε να κλέψει μπάλες και να δημιουργήσει προβλήματα στους φιλοξενούμενους.

Στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα, η αναμέτρηση κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Ο Κάουαν κέρδισε φάουλ, ευστόχησε σε δύο βολές στα 19'', ο Γκριν αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο και ο Άρης πανηγύρισε τη νίκη στο ντέρμπι.

Με κορυφαίους τους Πέτεγουεϊ, Μωραΐτη το Περιστέρι επιβλήθηκε στην Νίκαια του Ιωνικού (87-82) και επέστρεψε στις νίκες ύστερα από τέσσερις ήττες.

Οι «κυανοκίτρινοι» έβαλαν τις βάσεις της επικράτησης τους στο τρίτο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 27-19 πήραν το προβάδισμα στο σκορ (63-58) μετά το πρώτο ημίχρονο που ολοκληρώθηκε με 39-36 για τους γηπεδούχους. Το Περιστέρι τελείωσε το ματς με 100% βολές (13/13).

Επιστροφή στις νίκες για το Λαύριο που έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων επικράτησε του Προμηθέα με 90-82, στην επιστροφή του Μάκη Γιατρά στον πάγκο των Πατρινών.

Η ομάδα της Λαυρεωτικής με την 8η νίκη της στο πρωτάθλημα πήρε απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού, διεκδικώντας και την είσοδό της στα πλέι οφ, ενώ οι Πατρινοί που υποχώρησαν στο 11-9 παραμένουν σε τροχιά τετράδας έχοντας λιγότερα παιχνίδια από τους άλλους διεκδικητές.

Ο Μουράτος ήταν ο κορυφαίος των νικητών έχοντας 17 πόντους και 11 ασίστ ενώ «διπλός» τελείωσε και ο Σάβατζ με 11 πόντους και 13 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Βον με 21 πόντους ενώ σπουδαία δουλειά έκανε ερχόμενος από τον πάγκο ο Νικολαΐδης (17 πόντοι).

Οι Αντριτς με 19 πόντους και Φράνκαμπ με 18 ήταν οι κορυφαίοι για τον Προμηυέα, που είχε και πάλι αρκετές απουσίες, ενώ στο αρχικό του σχήμα βρέθηκαν οι νεαροί Μπαζίνας και Τανούλης. Ο δεύτερος τελείωσε το παιχνίδι με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ.

 ΑΕΚ πανηγύρισε τη 12η φετινή της νίκη καθώς επικράτησε με 80-74 του Ηρακλή κι έκανε σημαντικό βήμα για την είσοδό της στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου. Οι «κιτρινόμαυροι» βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 12-10 σε αντίθεση με τον Ηρακλή που υποχώρησε στο 5-15 και παραμένει στην τελευταία θέση.

Ο Κολόμ προσέθεσε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση σε αυτές των τελευταίων αγώνων, καθώς ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ με 34 πόντους (6/6 βολές, 5/5 δίποντα, 6/11 τρίποντα), 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Εξαιρετική και η εμφάνιση του Μαυροειδή με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ. Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή στη δράση του Ανγκόλα που αγωνίστηκε για  5:42.

Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής παρά το περιορισμένο rotation (αγωνίστηκαν 7 παίκτες) διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη σε ένα ακόμη παιχνίδι, στο τέλος όμως είχε την ατυχία να χάσει με τραυματισμό τον Παπαδάκη (7π., 9ασ.). Ο Εϊμπραμς είχε 22 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Γκάρετ τελείωσε με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Εύκολο έκανε το απόγευμα του στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός καθώς νίκησε με 98-67 τη Λάρισα. Οι «πράσινοι» χρειάστηκαν μιάμιση περίοδο, ώστε να βρουν ρυθμό και να τον επιβάλλουν κόντρα στους Θεσσαλούς. Κ

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Παπαπέτρου (22 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ) και Έβανς (23 πόντοι με 9/13 σουτ). Για τη Λάρισα ξεχώρισαν ο Μούντι (16 πόντοι, 4 ασίστ) και ο  Μάριτς (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις