Κ. Ράις: «Χρειάζεται ενιαία απάντηση στην τρομοκρατία»

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008 11:52
UPD:12:25
REUTERS/MIAN KHURSHEED

A- A A+

Στην ανάγκη αναζήτησης μιας συνολικής λύσης για να καταπολεμηθεί η ισλαμιστική τρομοκρατία εστίασε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, από το Πακιστάν, όπου μετέβη σήμερα από την Ινδία, ενώ πρόσθεσε πως «οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε με ενιαίο τρόπο».

Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ υπεραμύνθηκε της πακιστανικής ηγεσίας, τονίζοντας είναι πραγματικά επικεντρωμένη στη δέσμευσή της για συνεργασία με την Ινδία για να βρεθούν οι ένοχοι των επιθέσεων στη Βομβάη.

Σημείωσε επίσης ότι το Πακιστάν «διεξάγει τον δικό του πόλεμο εναντίον των τρομοκρατών» και ότι όλοι «είμαστε μέλη της ίδιας ομάδας θυμάτων της τρομοκρατίας».

Από την πλευρά του ο Πακιστανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι «το δράμα της Βομβάης, δημιούργησε μια ευκαιρία για όλους μας, για να συνεργασθούμε, και έχω την πρόθεση να κάνω ό,τι μπορώ προς αυτήν την κατεύθυνση».

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες, αφού το Νέο Δελχί επέρριψε την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση των επιθέσεων του Μουμπάι σε ισλαμιστές που έχουν τις βάσεις τους στο Πακιστάν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή