Πάτρα: Φως στην υπόθεση θα ρίξουν τα 2 «μυστηριώδη» τηλεφωνήματα - Συνεχίζεται η έρευνα

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 10:29
UPD:10:35
Stringer / SOOC/Stringer
A- A A+

Δύο «μυστηριώδη» τηλεφωνήματα από πρόσωπο με αλλοιωμένη φωνή, βρίσκονται τώρα στο μικροσκόπιο των αρχών, τα οποία φαίνεται ότι θα ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.

Οι κλήσεις έγιναν σε δημοσιογράφο του Alpha, στις 15 και 25 Μαρτίου, δηλαδή πριν από τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας και ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζονταν ότι υπάρχουν στοιχεία που δεν έχουν ακουστεί ή δημοσιευτεί, σχετικά με το τι έχει γίνει στα παιδιά, αφήνοντας υπονοούμενα για εγκληματική ενέργεια που σχετίζεται με τον σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνο Δασκαλάκη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τη φωνή της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναγνωρίζει πίσω από τις κλήσεις, η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη, με τις αστυνομικές αρχές να δηλώνουν ότι αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί μέσω έρευνας στα αστυνομικά εργαστήρια.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να δοθεί η παραγγελία από πλευράς δικαιοσύνης για εξέταση της φωνής στα ανώνυμα τηλεφωνήματα. Σε μια τέτοια περίπτωση, η 33χρονη θα πρέπει να επαναλάβει τα ακριβώς ίδια λόγια με εκείνα στα τηλεφωνήματα, προκειμένου να μπορέσει να γίνει η ταυτοποίηση της φωνής κι ας έχει αλλοιωθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ζητήσει την έρευνα και ο ίδιος ο Μάνος Δασκαλάκης το επόμενο διάστημα.

Την ίδια στιγμή, η Ρούλα Πισπιρίγκου από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου και κρατείται ως κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, διατείνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα.

Τι λέει ο δικηγόρος της Ρ. Πισπιρίγκου

Ταυτόχρονα, ο δικηγόρος της κατηγορουμένης, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στα ανώνυμα τηλεφωνήματα λέγοντας πως «Αναμένω το επόμενο επισκεπτήριο για να συζητήσω το θέμα» και σημείωσε ότι αυτή η συζήτηση είναι υποθετική, καθώς δεν ξέρουμε αν το έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως δεν έχει εικόνα για το ενδεχόμενο να υπάρχει εμπλοκή τρίτων στην υπόθεση των παιδιών, ενώ για το ενδεχόμενο εμπλοκής του συζύγου, η Ρούλα Πισπιρίγκου του απάντησε ότι δεν έχει κάποια υπόνοια.

Ακόμη έκανε λόγο για την  αρνητική στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου να δώσει τους κωδικούς του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου ώστε να επιτραπεί η πρόσβαση των αστυνομικών στην ηλεκτρονική της αλληλογραφία.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι ένα συγκεκριμένο mail για το οποίο γίνεται λόγος, ανήκει στον Μάνο Δασκαλάκη και δεν έχουν τους κωδικούς. Αντίθετα, είπε ότι ο κωδικός για το mail της 33χρονης έχει δοθεί στις Αρχές από την πρώτη ημέρα.

Τόνισε ακόμα ότι «εφόσον βγήκαν στην επιφάνεια αποτελέσματα έρευνας από τον συγκεκριμένο λογαριασμό, υποθέτω δεν είναι κλειδωμένος», ενώ ανέφερε ότι δεν έχει γνώση για τις πληροφορίες που λένε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κρύψει αναζητήσεις στο διαδίκτυο και ότι έψαχνε για ουσίες.

Σχετικά με το πότε θα κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι καταθέτουν γιατροί και εστιάζουν στα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν.

Διέγραφε από κινητό και laptop τις «ύποπτες» αναζητήσεις;

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πελοπόννησος,  η σιγουριά με την οποία ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου ότι οι αρχές δεν πρόκειται να την συνδέσουν με την κεταμίνη, με την οποία δηλητηριάστηκε η Τζωρτζίνα, δεν είναι τυχαία.

Η κατηγορούμενη, φέρεται να έχει σβήσει όλα τα ψηφιακά της ίχνη στο ίντερνετ για να μην βρεθούν οι αναζητήσεις της. Σύμφωνα με συγκεκριμένα ευρήματα που έχουν προκύψει από τον έλεγχο των αρχών στα λαπτοπ και κινητά της 33χρονης, εκείνη είχε φροντίσει να διαγράψει από όλο το ψηφιακό της περιβάλλον και το εφεδρικό, όλες τις πιθανώς «ύποπτες» αναζητήσεις της.

Στις 17 Ιανουαρίου του 2022, τον χρόνο που η Τζωρτζίνα κάνει την αναφερόμενη μαγνητική τομογραφία, ο γιατρός κάνει λόγο για την ουσία «χλωράλη», και αντί η 33χρονη να αναζητήσει αυτή την ουσία, βάζει τον όρο «αναισθητικά φάρμακα», ενώ στο άρθρο της εμφανίζεται και η κεταμίνη.

Στις 26 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου, φέρεται να παίρνει διαφήμιση της ουσίας κεταμίνης. Στη Google για να εμφανιστεί η ουσία αυτή, θα πρέπει να έχει κάνει ψάξει αυστηρά για την λέξη αυτή, όμως οι αναζητήσεις γι’ αυτή την ουσία δεν υπάρχουν.

Συνεχίζεται η έρευνα και για τη σπιτονοικοκυρά

Σχετικά με τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού, ο δικηγόρος των συγγενών αναφέρει ότι δεν πλήρωνε τις δόσεις του δανείου της και σταμάτησε να τις παίρνει τα φάρμακά της

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στο πληρεξούσιο της 69χρονης στον Μάνο Δασκαλάκη, αποκαλύπτοντας νέα στοιχεία, που προκύπτουν από την έρευνα. «Όταν ο Μάνος Δασκαλάκηςε εξασφάλισε το 2017 το πληρεξούσιο της αποβιώσασας γυναίκας, υπήρχε ένα δάνειο, το οποίο έως τότε αποπλήρωνε η ίδια. Από το 2017 δεν έχει πληρωθεί ούτε μία δόση από αυτό το δάνειο. Το εξώδικο που ανέλαβε να στείλει η τράπεζα, αναφέρει πως από το 2017 δεν έχει πληρωθεί ούτε μία δόση του δανείου», επεσήμανε.

«Το πληρεξούσιο γράφει ρητώς, ότι ο Μάνος Δασκαλάκης είχε την υποχρέωση να διαχειρίζεται όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της 69χρονης και επιπλέον, είχε την υποχρέωση να της παίρνει τα φάρμακα που της συνταγογραφούσαν, καθώς έπασχε από ασθένεια και έχει σταματήσει η συνταγογράφηση. Η αποβιώσασα επαιρνε σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν πλήρωνε τη ΔΕΗ, το δάνειο, τα φάρμακα, δεν πλήρωνε τίποτα», κατέληξε ο δικηγόρος των συγγενών της 69χρονης.

Αποφασισμένη να στηρίξει μέχρι τέλους τη Ρ. Πισπιρίγκου η οικογένειά της

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναφέρει ότι, η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου για να σταθεί στο ύψος της περίστασης με την κόρη της, πήρε την απόφαση ακόμα και το σπίτι της να πουλήσει, προκειμένου τα χρήματα να διατεθούν, όπου απαιτούνται.

Η ίδια η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου ακούστηκε να λέει, σε στενό οικογενειακό της περιβάλλον: «Τα ντουβάρια δεν έχουν αξία μπροστά στο παιδί μου».

Η οικογένεια, δεν έχει πάντως κρύψει την οικονομική της αδυναμία, όταν προ ημερών ρωτήθηκε από δημοσιογράφους «γιατί δεν επισκέπτονται συχνά τη Ρούλα», για να απαντήσει ότι «τα έξοδα Πάτρα – Αθήνα – Πάτρα είναι δυσβάσταχτα και κατά συνέπεια απαγορευτικά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή