Για κάποιους είναι μια βάναυση διαδικασία, για άλλους είναι μια παράδοση που τηρούν ευλαβικά. Σωστό ή λάθος, ας δούμε πώς ξεκίνησε το έθιμο του σουβλίσματος του αρνιού το Πάσχα.
Το αρνί που σιγοψήνεται στη σούβλα από το πρωί της Κυριακής του Πάσχα μέχρι να έρθει η ώρα του φαγητού, εκτός από παραδοσιακό φαγητό και διαδικασία, έχει και πλούσιο συμβολισμό.
Το έθιμο της κατανάλωσης αρνιού του Πάσχα ξεκίνησε από τους Εβραίους και σχετίζεται με την έξοδο από την Αίγυπτο. Σύμφωνα με την παράδοση, πριν ξεκινήσουν τη Μεγάλη Έξοδο, ο Θεός, μέσω του Μωϋσή, τους ζήτησε να μαζευτούν σε μικρές ομάδες και η κάθε οικογένεια να θυσιάσει ένα αρνί. Με το αίμα του αρνιού έπρεπε να βάψουν τις πόρτες τους, ώστε μην εξολοθρευτούν από τον Άγγελο του Θεού, ο οποίος θα έφερνε αρρώστιες και θάνατο στο πρωτότοκο παιδί κάθε οικογένειας που δεν θα είχε φροντίσει να βάψει με αίμα την πόρτα της.
Διαβάστε περισσότερα