Στην Αθήνα για την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα

Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 22:32
UPD:20/04/2022 01:15
A- A A+

Η ΑΕΚ κρατά χαμηλούς τόνους, όμως η έλευση του Ματίας Αλμέιδα αύριο (20/4) στην Ελλάδα σημαίνει ότι ο Αργεντινός προπονητής είναι μια από τις βασικές επιλογές για τον πάγκο της Ένωσης.

«Έχουν γίνει κι άλλες συζητήσεις στην Αθήνα» ανέφεραν κύκλοι του συλλόγου, υποδηλώνοντας ότι η άφιξη του Αλμέιδα δεν σημαίνει υποχρεωτικά και συμφωνία, ωστόσο και μόνο το πολύ μακρινό ταξίδι του Λάτιν τεχνικού υποδεικνύει ότι δεν θα βρεθεί στην Ελλάδα για να… δει την Ακρόπολη.

Ο Αλμέιδα θα συναντηθεί και με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος –ούτως ή άλλως- είναι εκείνος που θα ανάψει το «πράσινο φως» για την (όποια) συνεργασία.

Ο Ματίας Αλμέιδα, δεν έχει προπονητική εμπειρία από την Ευρώπη, αφού η διαδρομή του έως τώρα είχε σταθμούς την Αργεντινή (Ρίβερ Πλέιτ, Μπάνφιλντ), το Μεξικό (Γουαδαλαχάρα) και τις ΗΠΑ (Σαν Χοσέ). 

Στην ποδοσφαιρική καριέρα του όμως έπαιξε σε Σεβίλλη, Λάτσιο, Πάρμα, Ίντερ και Μπρέσια από το 1996 έως το 2005. Το ίδιο διάστημα ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Αργεντινής. 

Η πιο μεγάλη στιγμή της καριέρας του με την «Αλμπισελέστε» ήταν η συμμετοχή στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα (1996), όπου η Αργεντινή ηττήθηκε (1-2) από τη Νιγηρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις