Επικοινωνία Μπάιντεν με συμμάχους για την Ουκρανία- Δεν σχεδιάζεται επίσκεψη στο Κίεβο

Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 08:15
UPD:09:35
REUTERS/LEAH MILLIS
A- A A+

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα έχει επικοινωνία με τους συμμάχους των ΗΠΑ την Τρίτη για να συζητήσουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα σχέδια για περαιτέρω απομόνωση της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος θα συγκαλέσει μια βιντεοκλήση με συμμάχους και εταίρους για να συζητήσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξή μας στην Ουκρανία και τις προσπάθειες να λογοδοτήσει η Ρωσία ως μέρος του στενού συντονισμού μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι η επικοινωνία «είναι μέρος του τακτικού συντονισμού μας με τους συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη της Ουκρανίας», χωρίς να κατονομάσει ποιος θα συμπεριληφθεί στη βιντεοκλήση.

Αργότερα σε ανάρτησή της στο Twitter η Ουκρανή βουλευτής Λέσια Βασιλένκο ανέφερε ότι στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι εξής χώρες: ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Πολωνία, Ιταλία, Ρουμανία, Καναδάς. Σύμφωνα με την ίδια, πρόσκληση έχουν επίσης λάβει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. 

Νωρίτερα χθες ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν σχέδια» να ταξιδέψει ο Μπάιντεν στο Κίεβο. Αντ' αυτού μπορεί να σταλεί υψηλόβαθμος αξιωματούχος, όπως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή