Η Τουρκία επιτίθεται σε θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 23:51
UPD:19/04/2022 01:27
EPA/STR
A- A A+

Νέα επίθεση εναντίον Κουρδικών θέσεων στο βόρειο Ιράκ εξαπέλυσε η Τουρκία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον  19 Κούρδοι αντάρτες. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, αεροσκάφη και πυροβολικό επιτέθηκαν σε στόχους του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος ( PKK). «Η αεροπορία βομβάρδισε κρυψώνες, σήραγγες και αποθήκες πυρομαχικών. Χρησιμοποιήθηκαν μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και οπλισμένα drones. Τουλάχιστον 19 Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν»

Σύμφωνα με την Άγκυρα, η επίθεση επικεντρώθηκε στις περιοχές Ματίνα,Ζακ  και Αουασίν-Μπασιάν,στο βόρειο Ιράκ. Η αποστολή συντονίστηκε με «φίλους και συμμάχους»ανέφερε το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Εκπρόσωπος του PKK στο Ιράκ είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι σημειώθηκαν «σφοδρές  μάχες» μεταξύ του τουρκικού στρατού και της στρατιωτικής πτέρυγας του PKK.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρόεδρο των αυτόνομων κουρδικών περιοχών στο βόρειο Ιράκ, Μασρούρ Μπαρζανί. Οι δύο πολιτικοί συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή.

Ο τουρκικός στρατός έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές επιχειρήσεις κατά του PKK στο Ιράκ και κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στη Συρία.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή