Μόνος αήττητος των πλέι οφ ο Παναθηναϊκός

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 13:28
UPD:13:46
INTIME SPORTS/ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
A- A A+

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ήταν επίσης το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο «αχτύπητες» ομάδες των πλέι οφ. Οι «πράσινοι» έμειναν πια μόνοι αήττητοι, υποχρεώνοντας την πειραϊκή ομάδα στη μόλις δεύτερη ήττα στη σεζόν (0-1), επισημαίνει η ιστοσελίδα της Super League.

Με τα δύο ντέρμπι της κανονικής περιόδου να έχουν έλθει 0-0, η νίκη του Παναθηναϊκού στο πρώτο παιχνίδι των Playoffs σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχασε για τρίτο παιχνίδι στη σειρά από τον Ολυμπιακό, ωστόσο αυτό που είναι ακόμα άξιο αναφοράς ότι ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε σε τρία ντέρμπι στη σειρά, κάτι που είχε να συμβεί πριν από περίπου 15 χρόνια. Συγκεκριμένα:

  • 05.11.2006: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-0 
  • 04.03.2007: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-1
  • 02.09.2007: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-0

Τις 20 νίκες ως γηπεδούχος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα έφτασε ο Παναθηναϊκός, σε 66 παιχνίδια. Έχει χάσει 19, ενώ άλλα 27 ήταν ισόπαλα. Από τις 20 νίκες του Παναθηναϊκού οι 14 είναι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και οι έξι στο «Σπύρος Λούης».

Για τον Πέδρο Μαρτίνς η ήττα αυτή ήταν μόλις η όγδοη στις τέσσερις σεζόν που είναι στη Super League. Μόνο ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει ως τώρα να τον νικήσει πάνω από μια φορά (τέσσερις). Τώρα τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς τον έχουν νικήσει τέσσερις φορές ο ΠΑΟΚ, δύο ο Παναθηναϊκός και από μια ΟΦΗ και Άρης.

Τα δέκα γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στη Super League έφτασε ο Αϊτόρ, με τα επτά από αυτά να τα έχει πετύχει εναντίον των τεσσάρων ομάδων που μετέχουν στα Playoffs ανελλιπώς.

Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ εναντίον του Ολυμπιακού, ενώ έχει ακόμα τρία με τον ΠΑΟΚ, δύο με την ΑΕΚ και ένα με τον Άρη. Τα άλλα τρία είναι με Απόλλωνα, ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις