ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι η μειώσεις της ΕΚΤ θα περάσουν στους δανειολήπτες

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008 20:28
A- A A+

«Κίνηση σε σωστή κατεύθυνση» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τη γενναία μείωση των επιτοκίων στην οποία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ζητώντας από την κυβέρνηση «να διασφαλίσει ότι αυτή η μείωση κόστους του χρήματος θα περάσει στους δανειολήπτες».

Αναφερόμενος στην πρόταση του προέδρου του ΕΒΕΑ για ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, επανέλαβε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η κρίση ως άλλοθι για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Βάλλοντας κατά της κυβέρνησης συμπλήρωσε πως οι προτάσεις αυτές «δείχνουν την ανυπαρξία σχεδίου και τη διάλυση των εποπτικών μηχανισμών».

Ερωτηθείς αν οι προτάσεις του κ. Μίχαλου λειτουργούν σαν «λαγός» της κυβέρνησης, σημείωσε ότι και στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοιες καταστάσεις, υπενθύμισε ότι ο νύν πρόεδρος του ΕΒΕΑ διετέλεσε στο παρελθόν γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και είναι στέλεχος της ΝΔ και πρόσθεσε «ας τα βρούν μεταξύ τους».

Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των νοσηλευτών, επέκρινε τον υπουργό Υγείας για εμπαιγμό των εργαζομένων και της κοινής γνώμης, επισήμαινοντας πως ενώ για «πολλοστή φορά δεσμεύεται για νέες προσλήψεις, στον προϋπολογισμό του 2009, ως όφειλε να ξέρει,το κονδύλι για το νοσηλευτικό προσωπικό ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στην πρόσληψη περίπου 700 νοσηλευτών». Ζήτησε τέλος την αύξηση του κονδυλίου αυτού από τον υπουργό Οικονομίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή