Πρίγκιπας... Στέφανος στο Μονακό

Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 17:36
UPD:18/04/2022 14:00
REUTERS/DENIS BALIBOUSE
A- A A+

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα κατάφερε... Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών έφτασε στο repeat κατακτώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά το Masters 1.000 στο Μόντε Κάρλο και διατήρησε τον τίτλο του.

Πέρυσι ήταν ο Αντρέι Ρούμπλεφ, φέτος αντιμετώπισε στον τελικό τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα, του οποίου επιβλήθηκε με 2-0 σετ, κατακτώντας το πρώτο με 6-3 και το δεύτερο στο τάι μπρέικ με 7-6/3.

Σε 20 τελικούς καριέρας ο Τσιτσιπάς μετρά πια 8 τίτλους, ενώ ο σημερινός ήταν ο πρώτος ύστερα από περίπου ένα χρόνο (11 μήνες) και τη νίκη του στη Λιόν.

Ο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα ξεκίνησε τα παιχνίδια του στο Πριγκιπάτο του Μονακό από την 46η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά η αυριανή ημέρα θα τον βρει 20 θέσεις ψηλότερα (26ος). Απολύτως δικαιολογημένα, αφού η πορεία του ξεκίνησε με νίκη επί του Τζόκοβιτς στο β΄ γύρο και συνεχίστηκε με τους αποκλεισμούς των Γκοφάν, Φριτς και Ντιμιτρόφ.

Μάλιστα, ο νεαρός Ισπανός ξεκίνησε με break στον τελικό και προηγήθηκε 2-1, αλλά ο Τσιτσιπάς αντέδρασε άμεσα, πήρε πίσω το γκέιμ στο χαμένο σερβίς του, προηγήθηκε με 5-3 κι έκλεισε το πρώτο σετ κατακτώντας το στο σερβίς του, με  6-3.

Στη συνέχεια, με νέο άμεσο break o 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Ίβηρας έτρεξε σερί 3-0 και προσπέρασε με 3-2, ενώ ως το όγδοο γκέιμ οι αντίπαλοι πήγαιναν μαζί.

Ο Τσιτσιπάς ξανάκανε break, προηγήθηκε 5-4 και σέρβιρε για τη νίκη, αλλά ο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα βρήκε το σθένος όχι μόνο να ισοφαρίσει σε 5-5 αλλά και να προηγηθεί με 6-5, στο κύκνειο άσμα του στο παιχνίδι.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έβγαλε στο παιχνίδι κλάση και ψυχραιμία, ισοφάρισε και στο τάι μπρέικ έδωσε μόνο τρεις πόντους στον Ισπανό για να φτάσει στο 2-0 και στον τίτλο μέσα σε αποθέωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις