Νέα Υόρκη: 50.000 δολάρια θα μοιραστούν πέντε άτομα για πληροφορίες για την επίθεση στο μετρό

Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 20:45
UPD:20:46
REUTERS/JANE ROSENBERG
A- A A+

Πέντε άτομα που παρείχαν «κρίσιμες πληροφορίες» που βοήθησαν στη σύλληψη του άνδρα που κατηγορήθηκε για τη μαζική επίθεση στον σταθμό του μετρό της Νέας Υόρκης θα μοιραστούν μια αμοιβή 50.000 δολαρίων, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ύποπτος, φορώντας μάσκα, είχε γεμίσει ένα κατάμεστο βαγόνι του μετρό που ταξίδευε στο Μπρούκλιν με πυκνό μαύρο καπνό από ένα κάνιστρο και άνοιξε πυρ την περασμένη Τρίτη σε επιβάτες κατά την πρωινή ώρα αιχμής, τραυματίζοντας περισσότερους από 20, εκ των οποίων 10 με πυροβολισμούς.

Ο Φρανκ Τζέιμς, ο άνδρας που κατηγορείται για μια από τις πιο βίαιες επιθέσεις στο σύστημα μαζικής συγκοινωνίας της πόλης, συνελήφθη στη γειτονιά East Village του Μανχάταν την Τετάρτη μετά από έρευνα 30 ωρών που βοηθήθηκε από ένα μπαράζ υποδείξεων από το κοινό.

Ο Τζέιμς, 62 ετών, κάλεσε επίσης την τηλεφωνική γραμμή της αστυνομίας για να παραδοθεί, βοηθώντας στη σύλληψή του, σύμφωνα με τους δικηγόρους του.

«Εκτιμούμε όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας για πληροφορίες για τον εντοπισμό αυτού του ύποπτου, συμπεριλαμβανομένων όλων εκείνων των οποίων οι συμβουλές δεν έγιναν γνωστές», είπε ο αστυνομικός επίτροπος της πόλης, Κίσαντ Σιούελ. Και πρόσθεσε: «Προτρέψαμε το κοινό να ενωθεί μαζί μας σε αυτήν την προσπάθεια να βρούμε αυτόν τον ύποπτο και οι Νεοϋορκέζοι ανταποκρίθηκαν».

Ο Τζέιμς, 62 ετών, κατηγορείται ότι τραυμάτισε 30 άτομα πυροβολώντας το εσωτερικό ενός βαγόνι του μετρό. Κανένας άνθρωπος δεν σκοτώθηκε, αλλά οι τραυματίες επιβάτες βγήκαν κλιμακωτά στην πλατφόρμα και κατέρρευσαν, καθώς άλλα μέλη του κοινού και στη συνέχεια οι πρώτοι ανταποκριτές πήγαν να τους βοηθήσουν, αφού το τρένο μπήκε στον σταθμό.

Άλλοι επιβάτες έτρεξαν από το σταθμό του μετρό και η αστυνομία και οι ερευνητές κατέκλυσαν την περιοχή στη γειτονιά Sunset Park του Μπρούκλιν.

Όλοι οι τραυματίες αναμένεται να επιζήσουν. Άλλοι περίπου 20 τραυματίστηκαν από κάνιστρα καπνού ή από την ταραχή μεταξύ των επιβατών, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή