«Πόλεμος» UEFA - Στιλιτάνο για τη σχέση του με τους τρεις «αποστάτες»

Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 13:55
UPD:13:55
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που 12 ιδρυτικοί σύλλογοι ξεκίνησαν το έργο για τη δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής Super League, για να αποφασίσουν στη συνέχεια οι 9 απ΄ αυτούς να εγκαταλείψουν την ιδέα ύστερα από μόλις 48 ώρες.

Ωστόσο, οι επιπτώσεις αυτής της κίνησης είναι ακόμη εμφανείς σήμερα, με τον απόηχο του πρότζεκτ να έχει οδηγήσει στη σύγκρουση μεταξύ του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και του Αμερικανού επιχειρηματία Τσάρλι Στιλιτάνο.

Όπως αναφέρουν οι Times, σύμφωνα με τον Τσέφεριν ο Στιλιτάνο είναι ένοχος που προσπάθησε να διοργανώσει μια σειρά φιλικών αγώνων στη Βόρεια Αμερική με τις τρεις ομάδες που προωθούν το έργο της Super League και είναι ακόμα σταθερά προσανατολισμένες σε αυτή την κατεύθυνση: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο προέκυψε σε σχέση με μια συνεχιζόμενη διαμάχη ανάμεσα στον Στιλιτάνο και τη Relevent Sports, μιας εταιρεία εκδηλώσεων και μάρκετινγκ που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Στίβεν Ρος, ιδιοκτήτη των Μαϊάμι Ντόλφινς.

Ο Στιλιτάνο υπηρέτησε ως εκτελεστικός πρόεδρος της Relevent μέχρι τον αποχαιρετισμό του την περασμένη άνοιξη, όταν έφυγε από την εταιρεία εν μέσω διαφωνίας για τις περικοπές μισθών λόγω πανδημίας και μιας ρήτρας μη ανταγωνισμού που είχε ζητήσει η Relevent.

Στην αγωγή που κατέθεσε, ο Στιλιτάνο και οι δικηγόροι του έδωσαν λεπτομέρειες για ένα μήνυμα κειμένου που ελήφθη στο οποίο ο Τσέφεριν προειδοποιούσε τον ίδιο ότι η συνεργασία με τους τρεις «επαναστάτες» συλλόγους θα τον έκανε ουσιαστικά εχθρό της UEFA. Το μήνυμα, είπε ο Στιλιτάνο, ήρθε αφού ο ίδιος επικοινώνησε με τον Τσέφεριν για να του αναφέρει ότι η Relevent του είχε απαγορεύσει να συνεργαστεί με οποιονδήποτε πρώην πελάτη της.

Ο Στιλιτάνο ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, η οποί υπερηφανεύεται για τη συνεργασία με τη Relevent για τη διανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των διοργανώσεων στη Βόρεια Αμερική, λέγοντάς του ότι αρκετές ομάδες «συμπεριλαμβανομένων των τριών που έχουν προκαλέσει προβλήματα στην UEFA», τον είχαν προσεγγίσει για να οργανώσει αγώνες.

«Άκουσα για τις "δουλειές" σου με τους τρεις συλλόγους. Αυτοί οι σύλλογοι προσπάθησαν να καταστρέψουν την UEFA, το ποδόσφαιρο και εμένα προσωπικά. Είναι κρίμα που δεν το καταλαβαίνεις αυτό. Το γεγονός ότι συνεργάζεσαι μαζί τους σημαίνει ότι εγώ, η UEFA ή οποιοσδήποτε στον οποίο μπορεί να έχω επιρροή δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική ή ιδιωτική σχέση μαζί σου όσο είσαι στο πλευρό τους», έγραψε ο Τσέφεριν στο μήνυμα.

Οι δικηγόροι του Στιλιτάνο περιέγραψαν το μήνυμα του Τσέφεριν ως απειλητικό: «Έγινε σαφές ότι ο Τσέφεριν και η UEFA, και κατ΄ επέκταση ο συνεργάτης τους Relevent, κήρυξαν τον πόλεμο στον Στιλιτάνο για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τις τρεις ομάδες»

Σε μια συνέντευξη που κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή, ο Τσέφεριν είπε: «Όταν συνειδητοποίησα ότι πραγματικά συνεργαζόταν μαζί τους (με τους τρεις συλλόγους) αποφάσισα να τερματίσω κάθε σχέση μαζί του. Δεν έχω μιλήσει ποτέ σε κανέναν γι΄ αυτό γιατί έχω πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθώ από τον Στιλιτάνο. Χρησιμοποιώντας δημόσια μια ιδιωτική αλληλογραφία, έδειξε ποιες είναι οι ηθικές του αξίες».

Η υπόθεση είναι το τελευταίο παράδειγμα των κακών σχέσεων μεταξύ της UEFA και των τριών ομάδων, που είναι από τις πιο πλούσιες και ισχυρότερες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά και της ζημιάς που συνδέεται με το θέμα της Super League.

Μετά τη διακοπή των σχέσεων με τον πρόεδρο της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ο Τσέφεριν φαίνεται πλέον να έχει ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τον Στιλιτάνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις