Η μεγάλη και δύσκολη επένδυση της Μπαρτσελόνα

Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 10:09
REUTERS/NACHO DOCE
A- A A+

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος της Μπαρτσελόνα, δεν είναι άλλος από την απόκτηση ενός κεντρικού επιθετικού, ο οποίος θα είναι σε θέση να κάνει την διαφορά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Τσάβι. 

Κάθε οικονομική ενέργεια του προέδρου του συλλόγου, Λαπόρτα, στοχεύει στην εξοικονόμηση πόρων για την μεταγραφή σέντερ φορ, ωστόσο, μέχρι στιγμής οι Καταλανοί δεν έχουν καταφέρει να αποσπάσουν το ''ναι'' σε καμία από τις δύσκολες περιπτώσεις που έχουν εμπλακεί. 

Το μεγαλύτερο ''αγκάθι'' είναι το οικονομικό. Οι ''μπλαουγκράνα'' πρέπει να αποδεσμεύσουν παίκτες όπως ο Κουτίνιο, ο Πιάνιτς, ο Ουμτιτί, ο Τρινκάο, ακόμη και μεγάλο κομμάτι του συμβολαίου του Γκριεζμάν που παίζει στην Ατλέτικο ως δανεικός, το πληρώνει η Μπαρτσελόνα.

Η περίπτωση Λεβαντόφκσι

Το τελευταίο διάστημα το βάρος έπεσε στην απόκτηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι από την Μπάγερν Μονάχου. Η σύζυγος του Πολωνού... άναψε φωτιές με την ανάρτησή της περί μαθημάτων ισπανικών, ωστόσο, η Μπάρτσα δεν έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να φτάσει σε συμφωνία με τους Βαυαρούς. Παρά το γεγονός πως το συμβόλαιο του Πολωνού σούπερ σταρ ολοκληρώνεται το 2023, οι Γερμανοί ζητούν 60 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που η προσφορά δεν έχει ξεπεράσει ούτε τα μισά. Ο ''Λέβα'' βαδίζει προς τα 34 αλλά η ποιότητά του είναι δεδομένη και αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Για αυτό και η Μπάγερν δεν συζητά τίποτα λιγότερο από το προαναφερθέν ποσό, όπως ξεκαθάρισε και ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, Όλιβερ Καν.

Το... όνειρο με Χάαλαντ

Βέβαια, αν η Μπαρτσελόνα μπορούσε με κάποιον... μαγικό τρόπο να επιλέξει τον επόμενο της σέντερ φορ, αυτός θα ήταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ, καθώς ο Νορβηγός συνδυάζει την ποιότητα με το νεαρό της ηλικίας. Παρά τις αρκετές συναντήσεις του Λαπόρτα με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή, Μίνο Ραϊόλα αλλά και την συζήτηση του Τσάβι με τον ίδιο τον Νορβηγό άσο, λύση στο οικονομικό δεν βρέθηκε και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες με πολύ καλύτερο οικονομικό background, όπως η Ρεάλ, η Μπάγερν και η Σίτι.

Εξάλλου το ποσό που θα πρέπει να διαθέσει φτάνει τα 250 εκατομμύρια ευρώ και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα για μια τόσο μεγάλη επένδυση.

Οι εναλλακτικές

Από κει και πέρα, η ''Μπάρτσα'' είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει και λίγο πιο... κάτω. Διαθέσιμες λύσεις υπάρχουν και με κάποιες από αυτές έχει μπει στη διαδικασία συζητήσεων. Ο Λεάο της Μίλαν, ο Ντάρβιν Νούνιες της Μπενφίκα και ο Γκάμπριελ Ζεσούς της Σίτι φαντάζουν ως πιο εφικτές περιπτώσεις για τους Καταλανούς που σύντομα αναμένεται να πάρουν την τελική τους απόφαση και να προχωρήσουν για την απόκτηση του νέου στράικερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις