Επίθεση Φίλη στην «υπερδεξιά κυβέρνηση» με αιχμές σε Πολάκη για την πανδημία

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 18:18
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου
[email protected]

Μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ και στα κινήματα για την ανατροπή της «ιδεολογικής ηγεμονίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη» έστειλε από το βήμα του συνεδρίου ο Νίκος Φίλης ο οποίος άσκησε ταυτόχρονα σαφή κριτική σε πεπραγμένα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και φωτογράφισε τον Παύλο Πολάκη κάνοντας λόγο για «φάλτσες φωνές» στο θέμα των εμβολίων.

«Η νεοφιλελεύθερη υπερδεξιά κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι φανατικά αφοσιωμένη στην ανασυγκρότηση του αστικού πολιτικού συστήματος, δεμένη χειροπόδαρα στο άρμα μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Μια τέτοια κυβέρνηση όμως δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο! Εμείς και τα κινήματα θα την ρίξουμε» ανέφερε ο κ. Φίλης. «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα σημαίνει να σπάσουμε το κέλυφος του κομματικού μας μικρόκοσμου. Εκεί έξω ο πραγματικός κόσμος αγωνιά για τον πόλεμο, την ακρίβεια, τις ανοιχτές πληγές των μνημονίων και της πανδημίας» πρόσθεσε.

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε ωστόσο ότι για να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια νέα σχέση εμπτιοσύνης με την κοινωνία οφείλει να μιλήσει καθαρά για τους μνημονιακούς καταναγκασμούς της διακυβέρνησής του. «Το συνέδριο είναι ο χώρος για την αναγκαία αυτοκριτική. Δεν είναι μόνο οι καταναγκασμοί τους οποίους υπαινίχθηκε χτες ο σύντροφος Τσίπρας, αλλά και αυτά που δεν κάναμε ή ανεχτήκαμε παρά τις δεσμεύσεις μας» τόνισε. «Μιλώ, για παράδειγμα, για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, για τα ΜΜΕ και την ΕΡΤ, τις εξορύξεις, τον East Med, την ασυδοσία του Καμένου αλλά και άλλα, μαζί με συμπεριφορές που έπληξαν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» ανέφερε.

Παράλληλα άσκησε κριτική και στη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της πανδημίας «φωτογραφίζοντας» τον Παύλο Πολάκη. «Θα ήμασταν ακόμα πιο αποτελεσματικοί αν δεν υπήρχαν κάποιες φάλτσες φωνές στο  θέμα των εμβολίων, που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της πανδημίας» σημείωσε.

Σημείωσε δε ότι «προβληματίζει η εξαφάνιση του Προσφυγικού και των εγκληματικών επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο και τον Έβρο από τον κεντρικό πολιτικό λόγο του προέδρου μας». «Στο συναξάρι των αγώνων και των ηρώων μας έχουν θέση οι αγώνες των προσφύγων για καλύτερη ζωή» ανέφερε. «Το δημοκρατικό ριζοσπαστισμό της Αριστεράς, δεν τον εγκαταλείπουμε για να κυνηγήσουμε τη χίμαιρα ενός απροσδιόριστου κέντρου, που συμπιέζεται μάλιστα σε συνθήκες κρίσης. Να μην ενσωματωθούμε στην κανονικότητα της κρίσης, των υπερεξοπλισμών των RAFALE και των F35,  των ιδιωτικοποιήσεων ακόμη και του δικού μας Μνημονίου, των επενδύσεων τύπου Ελληνικό ή Fraport, των ξεπερασμένων πολιτικών προτύπων του παλιού δικομματισμού» συμπλήρωσε ο κ. Φίλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή