Ισπανία: Πλήθη πιστών στις εμβληματικές πομπές της Μεγάλης Εβδομάδας στην Ανδαλουσία

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 17:35
UPD:17:44
REUTERS/JON NAZCA
A- A A+

Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του COVID-19, πλήθη συνωστίστηκαν στους δρόμους της Σεβίλλης, καθώς μια από τις πιο εμβληματικές πασχαλινές πομπές της Ισπανίας διασχίζει την πόλη από τα μεσάνυχτα χωρίς περιορισμούς κοινωνικών αποστάσεων.

Γνωστή ως La Madrugá (η Χαραυγή) η πομπή περιλαμβάνει πιστούς που φορούν μυτερές μαύρες κουκούλες και μεταφέρουν ένα άρμα της Παναγίας της Ελπίδας της Μακαρένα από τον καθεδρικό ναό της πόλης.

«Περιμέναμε να τελειώσουν τα θέματα της πανδημίας για να έρθουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Φυσικά η La Macarena είναι ό,τι πιο υπέροχο υπάρχει», είπε ο Ιγνάθιο Σουάρεθ, 70 ετών, οδηγός φορτηγού, στο Reuters κοντά στον καθεδρικό ναό μετά την πομπή. τελείωσε.

EPA/RAUL CARO CADENAS

Φωτογραφία αρχείου από τη Σεβίλλη

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούν συνήθως τις πομπές της πόλης, οι οποίες πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και όπου αιωνόβιες αδελφότητες πιστών φέρουν ομοιώματα του Χριστού ή της Παναγίας φορτωμένες με κεριά και λουλούδια.

Όλες οι παραδοσιακές πασχαλινές πομπές της Ισπανίας έχουν ακυρωθεί από το 2020 λόγω της πανδημίας.

Η χώρα επέβαλε ένα από τα πιο αυστηρά lockdown στον κόσμο στην αρχή της πανδημίας, αλλά οι περισσότεροι περιορισμοί έχουν σταδιακά αποσυρθεί αφότου τα επίπεδα μόλυνσης από τον COVID μειώθηκαν αισθητά μετά από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή