Δύσκολη πρόκριση στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο για τον Τσιτσιπά

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 16:20
UPD:16:39
REUTERS/DENIS BALIBOUSE
A- A A+

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο, επικρατώντας στον τρίτο γύρο του Σέρβου Λάσλο Τζέρε με 7-5, 7-6/1, σε 1 ώρα και 53 λεπτά.

Αμφότεροι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στο πρώτο σερβίς τους, κερδίζοντας περίπου το 85% των πόντων, αλλά ο Τσιτσιπάς είχε καλύτερα ποσοστά επιτυχίας στο πρώτο σερβίς (62% έναντι 56%) και καλύτερη απόδοση όταν υποχρεωνόταν να πάει σε δεύτερο σερβίς (64% έναντι 36%).

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε ένα σετ-πόιντ στο 5-4 του πρώτου σετ, αλλά εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη ευκαιρία που είχε λίγο αργότερα κι έφτασε με μπρέικ στ στο 7-5 και το 1-0 σετ, αφού χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-30.

Στο δεύτερο σετ οι αντίπαλοι έφτασαν χέρι-χέρι ως το 6-6, αλλά στο τάι-μπρέικ ο Τσιτσιπάς «ξέσπασε», προηγήθηκε με 5-0 και πήρε το τελευταίο σετ και τη νίκη με 7-1.

Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά, που συνεχίζει την προσπάθεια υπεράσπιστης του τίτλου που κατάκτησε πέρυσι, θα είναι ο νικητής του αγώνα ανάμεσα στον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν και τον Ιταλό Λορέντσο Μουζέτι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις