Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο «Κολοσσός» Φρέντι Ρινκόν

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 12:43
UPD:12:52
A- A A+

Θρήνος στην Κολομβία και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο για την απώλεια του Φρέντι Ρινκόν, του παλαίμαχου αρχηγού της Εθνικής ομάδας και αστέρα των Ρεάλ Μαδρίτης, Νάπολι, ο οποίος έφυγε χθες (13/4) από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών στην πόλη Κάλι, μετά από τροχαίο δυστύχημα και διήμερη νοσηλεία.

Ο «El Coloso» (ο Κολοσσός), όπως ήταν το παρατσούκλι του, είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο την περασμένη Δευτέρα (11/4) ύστερα από τροχαίο, στο οποίο ενεπλάκησαν ένα αστικό λεωφορείο της πόλης Κάλι και το όχημα στο οποίο επέβαινε. Η κατάσταση του κρίθηκε εξαρχής ιδιαιτέρως κρίσιμη, υποβλήθηκε σε τρίωρη επέμβαση αλλά δεν τα κατάφερε... 

«Παρά τις προσπάθειες από την ιατρική ομάδα μας, ο ασθενής Φρέντι Εουσέμπιο Ρινκόν Βαλένθια, πέθανε σήμερα», αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε η κλινική Ιμαμπανάκο.

Ο Ρινκόν μέτρησε 84 συμμετοχές και 17 γκολ με τους «Καφετέρος» και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας (1990), όντας μέλος της γενιάς που προκρίθηκε σε τρεις συνεχείς τελικές φάσεις Μουντιάλ: 1990, 1994, 1998.

Ήταν επιθετικός μέσος και σε επίπεδο συλλόγων αγωνίστηκε στις Ρεάλ Μαδρίτης, Νάπολι, Παλμέιρας και Κορίνθιανς (Βραζιλία) με την οποία κατάκτησε ως αρχηγός το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το 2000.

Στην πατρίδα του έκανε καριέρα παίζοντας στις Σάντα Φε και Αμέρικα ντε Κάλι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις