Γερμανία: Η «Πράσινη» Λίζα Πάους νέα υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 12:36
UPD:13:12
REUTERS/MICHELE TANTUSSI

Η Λίζα Πάους με τον Ντάνιαλ Μπαγιάζ, επίσης βουλευτή των Πρασίνων. 

A- A A+

Η "Πράσινη" βουλευτίνα Λίζα Πάους θα είναι η νέα υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων, στη Γερμανία, μετά την παραίτηση της Αν Σπιγκελ, όπως δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του κόμματος των Πρασίνων.

Όπως και η Αν Σπίγκελ, έτσι και η Λίζα Πάους, ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του Κόμματος των Πρασίνων. Είναι 53 ετών, γεννήθηκε στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και  μέλος των Πρασίνων από το 1995.

Η Πάους είναι μέλος της Bundestag από το 2009 και μέχρι σήμερα είχε ασχοληθεί κυρίως με τη χρηματοπιστωτική και οικονομική πολιτική των Πρασίνων. Στην προηγούμενη βουλή, ήταν η εκπρόσωπος για την οικονομική πολιτική της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων.  Η επίσημη απόφαση για την υπουργοποίησα της Λίζα Πάους θα ανακοινωθεί το απόγευμα.

Η συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρικάρντα Λανγκ τόνισε ότι το αξίωμα της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων είναι πολύ σημαντικό για τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας. Εχει επίσης ιδιαίτερη ευθύνη για οικογένειες των προσφύγων που έρχονται στη Γερμανία από την Ουκρανία. 

Η Πράσινη βουλευτής, Λάουρα Σόφι Ντορχάιμ, συνεχάρη ήδη την Λίζα πάους με ανάρτηση στο Twitter: «Η Λίζα Πάους είναι μια έμπειρη πολιτικός και ως υπεύθυνη για την οικονομική πολιτική, είχε πάντα μπροστά της ως βασικό θέμα την ασφάλεια των παιδιών εδώ και χρόνια. Η πείρα της είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται τώρα το Υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων».

 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή