Η φαραωνική πρόταση ανανέωσης του Πογκμπά εξοργίζει τους συμπαίκτες του

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 14:54
UPD:14:59
REUTERS/ALBERTO LINGRIA
A- A A+

Το μέλλον του Πολ Πογκμπά είναι ακόμα άγνωστο. Το συμβόλαιο του 29χρονου Γάλλου μέσου λήγει τον Ιούνιο και οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, προεξαρχόντων των Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια «δημοπρασία» για να εξασφαλίσουν την υπογραφή του.

Όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι εκτός παιχνιδιού και, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, πρότεινε στον παγκόσμιο πρωταθλητή το 2018 ένα φαραωνικό συμβόλαιο για να τον πείσει να μείνει στο «Ολντ Τράφορντ.

Σύμφωνα με τη Mirror, στον παίκτη προσφέρθηκε μισθός ύψους 500.000 λιρών (600.000 ευρώ) την εβδομάδα για να μείνει στη Γιουνάιτεντ. Ένα νούμερο που θα έκανε τον Γάλλο τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της Premier League, με ετήσιες αποδοχές άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Αν ο Πογκμπά, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει μισθό λίγο κάτω από 350 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα, αποδεχόταν τους νέους όρους, θα πλησίαζε τον Κριστιάνο Ρονάλντο (540 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα) ενώ θα προσπερνούσε τον Νταβίντ Ντε Χέα (450 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα), τον Τζέιντον Σάντσο και Ραφαέλ Βαράν (και οι δύο 360 χιλ. ευρώ την εβδομάδα).

Η προσφορά, πάντως, φαίνεται ότι εξόργισε τους συμπαίκτες του. «Μερικοί από τους ποδοσφαιριστές πιστεύουν ότι είναι πέρα ​​από κάθε λογική ότι ο Πογκμπά θα μπορούσε να κερδίσει τα διπλάσια χρήματα απ΄ αυτούς όταν μόλις ξεκινάει ένα παιχνίδι ως βασικός μιλά συνεχώς για αποχώρηση», είπε μια πηγή στη Mirror.

Ο μέσος μίλησε για το θέμα του στην τελευταία διακοπή για τις Εθνικές ομάδες: «Δεν έχει κριθεί τίποτα για το μέλλον μου. Μπορώ να αποφασίσω αύριο, όπως μπορώ να αποφασίσω κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου. Θέλω απλώς να συνέλθω και να τελειώσω καλά τη σεζόν».

Κατά τη διάρκεια του γαλλικού τηλεοπτικού προγράμματος Telefoot, ωστόσο, ο Πογκμπά δεν έκρυψε την απογοήτευσή του γι΄ αυτά τα χρόνια τη Γιουνάιτεντ:

«Η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα, αλλά δεν έχουμε πια τίτλους για να παλέψουμε. Θέλω να κερδίσω τίτλους, να παίξω για κάτι και φέτος και τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε κερδίσει τίποτα. Είναι λυπηρό», είπε.

«Το να παίζεις για τη Γαλλία είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα. Είναι η αλήθεια. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές στη Γιουνάιτεντ και χρειαζόμουν αυτό το διάλειμμα για να ανακτήσω ενέργεια και αυτοπεποίθηση και μετά να επιστρέψω καλά στην ομάδα μου».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις