Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της γνωμοδότησης για την Ουρανούπολη

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008 21:22
A- A A+

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος κατά της γνωμοδότησης του Ε' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της έγκρισής της από τον τότε υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Κιλτίδη, με την οποία χαρακτηρίστηκε δασική έκταση 8.600 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής και άνοιξε ο δρόμος για την ανταλλαγή της με τη Μονή Βατοπεδίου.

Το Επιμελητήριο υποστηρίζει πως η γνωμοδότηση είναι παράνομη και αντισυνταγματική, αφού δέχεται ότι η επίμαχη έκταση είναι δασική, παρά την άποψη των αρμοδίων δασικών υπηρεσιών που επέμεναν στον αρχικό χαρακτηρισμό περί κοινόχρηστου δάσους.

Η προσφυγή, που είναι παρόμοια με αυτή που είχε καταθέσει για το ίδιο θέμα στο ΣτΕ η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων θα εξεταστεί, λόγω σπουδαιότητας, από την Ολομέλεια Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Είχε προηγηθεί έγγραφο της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων προς το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο. Η Ένωση ζητούσε από το Επιμελητήριο να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ακύρωση των παραπάνω ρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι για το θέμα της ανταλλαγής εκτάσεων του ελληνικού δημοσίου με τη Μονή Βατοπαιδίου έχει παγιωθεί στους πολίτες η αντίληψη για μεγάλη ευθύνη όσων χειρίστηκαν την υπόθεση σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή