Βίντεο-Σμηναγός Γ. Μπαλταδώρος: Τέσσερα χρόνια από τον θάνατό του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος

Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 17:26
UPD:17:34
A- A A+

«Κανείς Απών! Άλλοι στη γη, άλλοι στον ουρανό! Ο Γιώργος δεν θα πεθάνει ποτέ, όσο τον θυμόμαστε, & τον θυμόμαστε. Οι ήρωες μας ζούν μέσα στις καρδιές μας! 4 χρόνια σήμερα, που ο αετός της 331 Μοίρας ΠΚ, Σμηναγός (Ι) Γιώργος Μπαλταδώρος έφυγε στο καθήκον. Αθάνατος!».

Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή τη συμπλήρωση 4 ετών από τον θάνατο του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στις 12 Απριλίου 2018, όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 331 μοίρας της 114 πτέρυγας Μάχης, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση, προσέκρουσε στη θάλασσα, σε απόσταση εννέα ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Σκύρου, μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής στο Αρχιπέλαγος.

AEGEANDELTAS331

Με τη σειρά του, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του σημείωσε:

«Σήμερα, 4 χρόνια από την τραγική απώλεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, τιμούμε με συγκίνηση το παλικάρι της Πολεμικής Αεροπορίας μας. Ο Γιώργος, πατέρας δύο παιδιών, έπεσε την ώρα του καθήκοντος, επιστρέφοντας από μία ακόμη αναχαίτιση, υπερασπιζόμενος το Αιγαίο. Θα μείνει για πάντα στην καρδιά και στην μνήμη μας, μαχητής των αιθέρων ήρωας και πατριώτης!».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή